Foto: Printscreen/instagram
Protekle nedelje u gradu Birmingem, državi Alabama, održane su Svetske igre, a naše kik bokserke Aleksandra Krstić i Milana Bjelogrlić upisale su se na tron zlatnom i srebrnom medaljom u disciplini K1 rules

U kategoriji do 70kg, Novosađanka Aleksandra porazila je prvo Mađaricu Petru Boroš, zatim, takmičarku iz Finske Vivre Vanhakoski, da bi u finalu, porazila Aleksandru Filipovu iz Slovačke i time sebi obezbedila zlato sa svetskih igara.

aktuelna svetska šampionka Milana Bjelogrlić u kategoriji do 60kg imala je nešto drugačiju situaciju. U prvom meču Bjelogrlić je izdominirala nad takmičarkom iz Nemačke Silom Roderburg pobedom u četvrtini finala. Nije se proslavila ni Belgijanka Helen Konart, koju je Bjelogrlićeva ostavila u polufinalu. Mada su nijanse odlučivale, u finalnom meču sa Austrijankom Stelom Hemetsberger, Milana Bjelogrlić je poražena, a Hemetsberger pobedu odnosi odlukom sudija.

Inače, Svetske igre, čiji je domaćin Birmingem, u Sjedinjenim državama, okupio je ovog jula oko 3600 vrhunskih sportista iz 100 zemalja sveta.

U ukupno 30 sportova, koje su organizatori pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, nazvali brzorastućim su i borilački sportovi i to džijudžicu, karate, kik boks, muaitai, sumo i vušu.

Na prethodnim Svetskim igrama, u poljskom Vroclavu 2017. godine, Srbija je osvojila četiri medalje u kik boksu, zlatne su osvojili Slobodan Mijajlović i Aleksandar Menković dok su srebrne pripale Aleksandru Konovalovu i Teodori Manić.

telegraf.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments