Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem, dodelio je ugovore preduzetnicama iz Novog Sada koje su na ovogodišnjem javnom konkursu ostvarile pravo na bespovratna podsticajna sredstva za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Tim povodom zamenik gradonačelnika ističe da je Grad Novi Sad učinio mnogo toga kako bi barijera finansijskih sredtsva bila prevaziđena.

– Novi Sad je još 2016. godine krenuo sa merom politike zapošljavanja žena, cilj je bio da se naše sugrađanke dodelom bespovratnih subvencija realizuju svoje poslovne ideje i da započnu svoj biznis. Do sada za je izdvojeno 60 miliona dinara i 280 Novosađanki je započelo sopstveni biznis – rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On naglašava da je projekat “Žensko inovativno preduzetništvo” pokrenut iz razloga, kako bi pomogli da preduzetnice ostanu u svom biznisu.

-Žene preduzetnice, čije firme postoje duže od dve godine, su u mogućnosti da unaprede i inoviraju svoje proizvode, usluge i poslovne procese. U toj nameni izdvojeno je 39 miliona dinara, a bespovratna sredstva za kupovinu, opreme softvera i uvođenje sistema kvaliteta dobilo je 133 preduzetnice Grada Novog Sada – ističe Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Javni konkurs je realizovan u okviru projekta Grada Novog Sada ”Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada“, a sredstva za njegovu realizaciju obezbeđena su putem Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments