Foto: nsuzivo.rs

Na Ribljoj pijaci već danas se u vazduhu oseti praznična atmosfera. Tezge su ukrašene čokoladnim zečevima, veštačkom travom. Na pojedinim kućicama i štandovima formirani su redovi. Iako je skoro podne, gužve su i dalje prisutne. Ako još uvek niste kupili jaja i boje, možete ih pronaći na najstarijoj pijaci u gradu. Ekipa portala NS Uživo, obišla je pijacu i donosi vam trenutne cene

VOĆE

Na Ribljoj pijaci osim prijatne atmosfere, prisutan je miris voća i cveća. Jagode se prodaju na korpice i koštaju od 220 dinara do 300 dinara. Mandarine koštaju 270 dinara, a narandže koštaju 220 dinara. Kilogram limuna košta 220 dinara. Na tezgama su prisutne jabuke različite vrste. Cena oscilira, u zavisnosti od vrste, pa je tako za kilogram potrebno izdvojiti od 60 do 170 dinara. Kivi se prodaje na kilogram i košta 220 dinara, kao i avokado koji staje 200 dinara. Kilogram kruške viljamovke košta 350 dinara. Kilogram grejpa košta 200 dinara. Kilogram banana košta od 240 dinara za kilogram.

Foto: nsuzivo.rs

POVRĆE

Mladi luk košta 50 dinara za vezu. Kilogram tikvica košta 240 dinara. Veza rotkvica košta od 50 dinara. Kilogram kupusa košta 160 dinara.  Ako volite krompir salatu sa lukom, navedene sastojke možete pronaći na ovoj novosadskoj pijaci. Pa tako za kilogram krompira, potrebno je izvdojiti od 130 dinara a za kilogram crnog luka 170 dinara. Za sveže salate izbor je takođe bogat. Kilogram krastavca košta 300 dinara, zelena salata košta od 50 dinara. Ljuta papričica košta 50 dinara, prodaje se na komad. Beli luk košta 15 dinara. Kesa svežeg spanaća košta 150 dinara. Šeri paradajz košta 200 dinara, a prodaje se u plastičnoj posudici. Brokoli košta 450 dinara za kilogram, a na pojedinim tezgama pronašli smo brokoli po ceni od 100 dinara ali je znatno manji. Za kilogram karfiola potrebno je izdvojiti 300 dinara. Međutim, za karfiol postoji i opcija nagodbe sa trgovcem, pa tako ako kupujete “na više”  cena bude 250 dinara.  S obzirom da je i sezona sremuša, i njega smo pronašli na tezgama. Veza sremuša košta 50 dinara.

Predstoji nam hrišćanski praznik Uskrs, ali i Veliki petak. Sa njima dolazi i dobro poznat  stari običaj, farbanje jaja za Veliki petak. Ponuda jaja na ovoj pijaci je u dve varijante. Kako nam prodavci kažu, prava domaća i bela jaja. Cena i jednih i drugih je ista. Jaja se prodaju na komad po ceni od 30 dinara. Boje su ruske, prodaju se na kesice po ceni od 50 dinara. Naime, na ovoj pijaci možete da kupite i kesu lukovine ako ste ljubitelj tradicionalne metode farbanja jaja. Za kesu lukovine potrebno je izdvojiti od 100 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

U ponudi smo pronašli i koštunjavo voće, prodaje se na grame a cene idu od 50 dinara do 170 dinara. Takođe, u ponudi je i sušeno voće. Cena ovih delikatesa kreću se od 200 dinara.

Poveći red zapazili smo kod vitrine za sir, sveži i rolovani.

M.L.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments