Foto: nsuzivo.rs

Nakon navoda drugih lokalnih medija da je novosadski taksi poskupeo, reporteri portala NS Uživo proverili su na licu mesta kakva je situacija u ovom javnom prevozu.

Naime, dobili smo uvid u kompletan novi cenovnik, ali i stari, kako bismo uporedili aktuelna poskupljenja.

Prema novom cenovniku, start je poskupeo za 50 dinara i umesto doskorašnjih 140 dinara, sada košta 190 dinara. Kilometar vožnje je poskupeo oko 10 dinara, dok je čekanje vozača na adresi od 1 časa otišlo na 960 dinara, iako je pre svega nekoliko dana bilo 850 dinara.

Iz novosadskog taksi udruženja koji smo obišli ističu da ni ovo poskupljenje nije dovoljno s obzirom na cene goriva koje iz nedelje u nedelju skaču.

– Cene na tržištu goriva diktiraju naše cene. Mislim da ni ovo poskupljenje nije dovoljno kako bismo došli do nekog nivoa zarade. Godinu ipo dana nismo podizali cene, a sve oko nas je za to vreme drastično poskupelo. Grad je imao sluha za naše probleme – istakao je taksista.

Naša vožnja počela je kod TC “Promenada” a završila na Rumenačkom putu na Sajlovu. Vozeći se po prvoj (dnevnoj) tarifi, na taksimetru je pokazalo 840 dinara, što je približno za 150 dinara skuplje u odnosu na prethodni taksi cenovnik.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
PoP
13/12/2022 12:11

Zašto kada je cena taxi prevoza u pitanju, svi pominju samo cenu goriva? Onda sipajte gorivo u kantu pa se vozajte.
Niko ne pominje cenu amortizacije vozila, troškove registracije, održavanje vozila (pranje, takse itd.), a sve je to poskupelo za preko 100 pošto.

Protiv
13/12/2022 22:34
Reply to  PoP

Ajde ne lupaj…ne vadi se taksisto!!
Registrujes jednom u godinu,peres auto jednom nedeljno za 300 din,a majstoru ides jednom na 3 god!!!
Kulturno otimanje novca od naroda!!!