Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Polaganjem venaca obeleženo je jedanaest godina od požara, u nekadašnjoj diskoteci “Kontrast”, u kojem su život izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović obeleženo je danas, polaganjem cveća na spomen obeležje nastradalima. Pored članova porodica i prijatelja žrtava pomenu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je istakao da se na današnji dan sećamo se jedne od najvećih tragedija u novijoj istoriji našeg grada.

-I danas, nakon jedanaest godina, jednako smo uznemireni i tužni što je na ovom mestu, u jednoj noći, požar odneo živote šestoro mladih ljudi. Ne postoje reči utehe i vreme neće ublažiti bol onima koji su ovde izgubili svoje najmilije. Ostaje nam samo da ih se sećamo i da nam njihovo stradanje bude opomena, kako se ovakve tragedije više nikada ne bi ponovile – izjavio je Igor Crnobarac i dodao da će u cilju negovanja kulture sećanja na tom mestu Grad napraviti memorijalni park objasnivši da je park u planu detaljne regulacije ovog dela grada i da se radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.

Foot: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ime porodica žrtava, okupljenima se obratio otac Tamare, Branko Miladinović koji se zahvalio Gradu na podršci njihovih različitih nastojanja, tokom godina. On je naglasio da će Udruženje „Istina Tamarini zakoni” nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tragediju budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, kao i zbog toga što je takav ishod preduslov civilizovanog društva.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mara
01/04/2023 18:25

Sta reci sem-TUGA VECNA ZA IZGUBLJENE MLADE ZIVOTE

Milan NS
03/04/2023 08:18

Ova gradska vlast je nasledila prethodnu zajedno sa odgovornošću i krivicom za ovaj događaj. Jer građevinska inspekcija nije na vreme spečila rad ovog objekta koji je izgoreo