Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ugovore ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu javnog poziva za 2022. godinu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Vučević istakao je da je pokretanje sopstvenog biznisa znak koji zaslužuje poštovanje i podršku.

-Grad čini sve da vam prvu godinu bar malo olakša. Danas vas 40 dobija bespovratna sredstva od Novog Sada i bilo je veliko interesovanje. Zadovoljan sam što je naša Uprava za privredu ove godine predvidela rekordan iznos, koji je 350.000 dinara, a kretali smo od 100.000 pre nekoliko godina. Hoću da vas zamolim da se borite na tržištu- istakao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prvi čovek Novog Sada podelio je zanimljiv podatak sa prusutnima naglasivši da je 83 posto žena, koje su 2018. godine konkurisale na istom konkursu, uspele i tokom korone da i dalje imaju svoj biznis.

-To pokazuje da su se Novosađanke dobro opredelile i dobro smislile čime će se baviti, bile hrabre i izdržale vrlo teške godine. To su bile dve godine pod koronom, gde su bili gotovo nemoguću uslovi za rad. Nemojte zaboraviti da u Novom Sadu živi 20.000 žena više nego muškaraca, sudbina grada je u vašim rukama- napomenuo je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se Nataša Padrov, koja je ugovor dobila za pružanje usluga keteringa.

-Želim da se zahvalim u ime svih žena koje su dobile ovu subvenciju, gradonačelniku, Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za privredu što ste nam omogućili novac za prvi korak- istakla je Padrov.

U avgustu će biti raspisan još jedan poziv, gde će biti izdvojeno 45 miliona dinara za proces samozapošljavanja žena i muškaraca.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments