Građani Srbije od sada mogu putem portala eUprave da brže i jednostavnije dođu do državljanstva i saglasnosti, bez odlaska na šaltere.

Putem registracije na portalu eUprave izvod o državljanstvu možete dobiti u elektronskom obliku ili vam može stići na kućnu adresu.

Pred građanima je i sedam novih usluga MUP-a, koji omogućavaju da se dobije onlajn saglasnost. Za samo dva dana podneto je 150 onlajn zahteva za državljanstvo, od čega je 20 samo zatraženo da se pošalje na adresu prebivališta. Jedna od napomena je da građani plaćaju poštarinu za podizanje državljanstva.

Prema zakonu je potrebno osam dana da vam uverenje stigne u papirnoj formi na adresu, ali još jedna od olakšica je da državljanstvo u elektronskoj formi stiže u roku od dva do tri sata.

Osim ove olakšice za sve građane, od sada će građani Srbije moći pojedine izjave i saglasnosti da dobijaju bez odlaska na šaltere- rocedura podnošenja zahteva za izdavanje lične karte i pasoša maloletnom detetu, zahtev za upis deteta u knjigu državljanja i ovlašćenja za druge osobe da podignu naša lična dokumenta.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments