Foto: Istock/maroke

U svim školama u Srbiji, od sutra od osam časova, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić

Stevandić je takođe rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika. “Već sutra od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić za RTS. Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

“Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…“, rekao je Stevandić. Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments