Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Novi objekat Doma zdravlja ”Novi Sad” u naselju Adice, nakon što je opremljen i priključen na infrastrukturu, počinje da radi od sutra, 21. marta.

Novi objekat u Adicama danas su posetili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i direktor Doma zdravlja ”Novi Sad” Veselin Bojat.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa ponosom predstavio novi projekat i izrazio veliko zadovoljstvo da vidi srećne i zadovoljne zaposlene.

-U godinama koje su iza nas Adice su bile utočište za mnoge naše prijatelje i rođake koji su došli u naš grad i razvijali ovo naselje. Ovo je bio jedan od uslova da žitelji Adica budu ravnopravni sa ostalim građanima Novog Sada. Najviše nam znači kada vidimo da su zaposleni zadovoljni novim objektom i što znamo da će biti na usluzi građanima – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da je Grad investirao 270 miliona dinara u izgradnju i opremanje ovog objekta i dodao da nastavljaju, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, ulaganje u zdravstvenu zaštitu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Ponosan sam na sve šta je urađeno u prethodnih pet, šest godina na tom polju. Izgrađen je novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, rekonstruisan je najveći objekat Doma zdravlja na Limanu, u šta je uloženo 10 miliona evra, izgrađena je bolnica na Mišeluku, a Pokrajina i Republika realizuju velike investicije u Kliničkom centru Vojvodine i Institutima u Sremskoj Kamenici – istakao je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad” Veselin Bojat rekao je da će u domu zdravlja na Adicama raditi 5 lekara opšte prakse, 2 stomatologa, jedan za decu i jedan za odrasle, 2 ginekologa, kao i laboratorija.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Objekat od 1.200 kvadratnih metara počinje od sutra da radi u punom kapacitetu, pružaće usluge za 17.000 građana, imaće 30 zaposlenih, i očekujemo da će građani biti zadovoljni uslugom koju ćemo pružati u dve smene – rekoa je Bojat.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović o realizaciji planiranih inevesticija u oblasti zdravstva.

-Imamo jedan nov standard u zdravstvenom sistemu i to je rezultat zajedništava na osnovu smernica koje nam je dao predsednik Aleksandar Vučić – izjavio je Mirović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako je najavio Igor Mirović, do septembra će biti ishodovana građevinska dozvola za izgradnju nove Dečje bolnice. On je ocenio da je značajno povećanje standarda u zdravstvu u zadnjih nekoliko godina, rezultat zajedničkog angažmana sva tri nivoa vlasti u Srbiji. Mirović je podsetio na to da su u toku intenzivni radovi na B i C blokovima KCV, te da je završena prva faza izgradnje ”Kamenice tri”. On je naglasio da sada u ”Kamenici” ima tri magnetne rezonance, da su obezbeđeni iks nož i novi pet skener.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jeja
21/03/2022 08:53

A pedijatra nema? A u Adicama dece koliko voliš!