Foto: nsuzivo.rs

Tokom prvomajskih praznika na Fruškoj gori, zabeležen je veliki broj posetilaca. Dane odmora sugrađani su iskoristili da provedu u prirodi. Ulazak u Nacionalni park naplaćivao se 300 dinara po vozilu

Nadležni su prvenstveno saopštili posetiocima da se pri boravku u Nacionalnom parku ponašaju odgovorno, poštuju prirodu, ne uništavaju mobilijar- obavezno ugase vatru i ne pale vatru tamo gde nije dozvoljeno.

Foto: npfruskagora

– Sve je prošlo u najboljem redu. Naši ljudi iz Nacionalnog parka su obilazili sva lica koja su boravila za prvomajske praznike u šumi. Zaposleni su naplaćivali ulaz u Nacionalni park. Bili smo ažurni i odgovarali na sva postavljena pitanja. Ljude smo edukovali na licu mesta o loženju vatre. Nije bilo požara, dešavalo se da se vatra za roštilj zapali previše blizu drveta – što bi moglo da ga ošteti. Svi su bili odgovorni prema prirodi. Velika većina posetilaca, smeće je ponela sa sobom dok je nekolicina pokupila u kese i ostavila na izletištu. Dobar deo smo juče uklonili, a ostatak uklanjamo danas – rekli su iz Nacionalnog parka za NS Uživo.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments