Foto: Screenshot

Glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije Emilija Marić napadnuta je jutros na Šodrošu kada je izveštavala sa terena.

Pripadnici manjinske grupe, njih dvadesetak, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, vređali su i fizički nasrnuli na novinarku.

-Mi smo jutros stigli da snimimo radnike kako postavljaju ogradu. Kada su oni videli mene i mog snimatelja i prepoznali nas, krenulo je vređanje. Svašta su mi rekli, da nisam novinarka, da sam imala nesrećno detinjstvo, da jedem iz zavrđale kašike. Nisu mi dali da obavljam svoj posao, a jedna od njih je došla i izbila mi telefon iz ruke koji je mene udario u glavu. Ja sam instiktivno stavila ruku da mi ne priđe i pitala je zašto me napada. To vređanje i dalje traje. Oni mene i dalje ometaju u obavljanju svog posla, mi smo gradska televizija koja ide na sve događaje i snima, a ovo je javna površina- istakla je Emilija Marić, glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije.

Na video snimku sa telefona Emilije jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju.

-Skloni se odma, skloni se g***o jedno! Neću te udariti samo nećeš više snimati! Nisam ti razbila nisam, pao je na zemlju ne s***- rekla je aktivistkinja.

Podsećamo, na sednici GUP-a u Skupštini Grada Novog Sada održanoj u martu, napadnuta je i novinarka našeg portala, Ivona Karan, koja je izveštavala sa sednice.

Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
18/10/2022 09:01

Ako je Emilija novinar ja sam onda japanski car! 🙂

Vidoje
18/10/2022 23:46
Reply to  SNS Uzivo

Nije bitno ni sta je ona ni sta si ti. Bitno je da bi ovi povesali pola srbije da dodju na vlast, sto naravno nikad nece. Placu i vriste ko mala deca kad ih policija malo odgurne a kad oni napadaju nikom nista. Nece moci

SNS Uzivo
19/10/2022 08:39
Reply to  Vidoje

Resice to novi 5. oktobar, kad kap prelije casu, bez brige 🙂

Urke
18/10/2022 11:10

Treba vas da osude i zabrane…Novinarsko dno dna.