Foto: Pixabay/Ilustracija/aria/nsuzivo.rs

U susret letu, bliži se i sezona svadbi. Naime, mladenci za stupanje u brak i izgovaranje sudbonosnog “DA”, uglavnom biraju sam početak leta ili početak jeseni. Za ceremoniju, neophodna je venčanica, bidermajer, odelo za mladoženju i burme. Ekipa portala NS Uživo, istražila je za vas koliko se kreću cene za neophodne toalete

Cene bidermajera osciliraju u zavisnosti od cvećare ali i cvetnog aranžmana. U zavisnosti od vrste cveća koje želite da krasi vaš buket, neophodno je izdvojiti od 5.500 dinara pa naviše. U većini cvećara, rezervaciju bidermajera obavezno je zakazati najmanje 7 dana ranije. Prema starom običaju, bidermajer mladi kupuje kuma. Mlade uglavnom poseduju dva bidermajera, jedan za slikanje a drugi za običaj vezan nakon venčanja u crkvi – kada se bidermajer baca a neudate devojke ga hvataju.

Foto: wedluxe.rs

U jednoj od najpoznatijih ulica u Novom Sadu, ponuda burmi i venčanica je bogata. Ujedno Železnička ulica je prepoznatljiva po pregršt ovakvih butika i prodavnica. Pa tako svaka devojka, a buduća mlada za svoj najradosniji dan venčanice bira baš u ovoj ulici.

Cena venčanice zavisi od izbora modela. Obišli smo nekoliko salona, cene osciliraju kako kažu u zavisnosti od želje mlade. Cene venčanica, okvirno se kreću od 250 evra do 1000 evra. Naravno u pojedinim salonima cene premašuju 1.000 evra i idu do nekoliko hiljada evra.

Foto: Gradske info

Takođe, saloni nude i opciju iznajmljivanja venčanice- cena takođe zavisi od želje mlade ali i modela. Kako smo saznali, venčanice se po povratku u salon detaljno pregledaju u vašem prisustvu. U slučaju da ste iznajmljenu venčanicu oštetili ili uflekali, te ne može da se vrati u prvobitno stanje – šteta se naplaćuje. Iznajmljivanje venčanica košta od 500 evra pa naviše. Probe venčanice se zakazuje unapred, i uglavnom se ne naplaćuju.

Foto: elements.envato.com

Da bi se mladoženja obukao za svoj specijalni dan, cena odevne kombinacije zavisi od “ukusa”. Cipele koštaju od 5.700 dinara pa naviše. Košulje koštaju od 3.900 dinara pa naviše. Sakoi koštaju od 13.000 dinara. Pantalone koštaju od 4.200 dinara pa naviše. Ako želite da upotpunite toaletu sa kravatom, njena cena se kreće od 1.200 dinara. Tregeri koštaju od 1.700 dinara. Takođe, pojedini saloni nude i opciju iznajmljivanja odela a cena zavisi od toga šta sve želite u odevnoj kombinaciji.

Foto: elements.envato.com

Burme od belog zlata, okvirno  koštaju od 38.000 dinara do 100.000 dinara. Burme od žutog zlata koštaju od 27.000 dinara do 102.000 dinara. Burme od rozog zlata koštaju od 24.000 dinara do 57.000 dinara. Naravno možete i da izradite burme po vašoj želji, rok je uglavnom 30 dana a prosečna cena oko 900 evra.

aria.rs

M.L.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments