Otkrivanje načina finansiranja i metoda antidržavnog delovanja pojedinih medija koji se predstavljaju kao nezavisni izazvalo je pravu buru među istim, pa je na pisanje portala NS uživo reagovala organizacija po imenu Koalicija za slobodu medija.

Ova jednako fantomska organizacija, kao što je fantomska objektivnost i nezavisnost medija koje je NS uživo raskrinkao, po starom oprobanom receptu, nazvala je naše pisanje “obračunom sa medijima i novinarskim organizacijama”.

Kad god neko želi da rasplete mrežu finansijera i organizacija koje stoje iza pojedinih medija, novinarskih udruženja i NVO, odmah se od strane istih to naziva “udarom na slobodu medija”.

Tako je Koalicija za slobodu medija, umesto da pokuša da sazna i utvrdi ko zaista stoji iza finansiranja i uređivanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine, portala Voice, 021, Luftika i drugih, poznatim po pisanju protiv države Srbije i srpskog naroda, započinje sa kampanjom laži o njhovoj navodnoj ugroženosti.

Umesto da se na videlo isteraju načini finasiranja i organizacije koje stoje iza ovih medija i novinarskih udruženja, pokušava se sa igrom na kartu žrtve i ugroženosti.

Upravo zato se napadaju mediji, ali i pojedinci koji sa punim pravom dovode u pitanje motive i načine delovanja ovakvih organizacija i traže ispitivanje tokova novca kojim se finansiraju.

Koalicija za slobodu medija javlja da najoštrije osuđuje “nastavak obračuna sa medijima i novinarskim organizacijama u Vojvodini”.

“Optužbe koje stižu sa sajta Ns uživo i koje se odnose na medije kao što su Portal 021, Luftika i Vojvođanski istraživačko-analitički portal „VOICE“, na VOICE-ovog glavnog i odgovornog urednika Dinka Gruhonjića,  kao i na Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatramo još jednim dokazom da se u Srbiji ne odustaje od targetiranja i blaćenja medija i organizacija koji profesionalno rade svoj posao u skladu sa Kodeksom novinara Srbije”, navodi se u saopštenju.

Dakle, Koalicija za slobodu medija utvrdila je, nepoznatim metodama, da su mediji koje NS uživo razotkriva zapravo “profesionalne organizacije” koje rade svoj posao, pa se zbog toga targetiraju.

Ovo je samo još jedan dokaz da je NS uživo udario u osinje gnezdo subverzivnog delovanja u Srbiji koje ima za cilj da destabiliše ovo društvo, a širenjem lažnih informacija o sopstvenoj ugroženosti da konkuriše za dalja sredstva za rad koja po običaju stižu iz inostranstva i završavaju u privatnim džepovima pojedinaca kojima je jedina profesija da pljuju po Srbiji i srpskom narodu i da se takvo delovanje uporno naziva “profesionalno novinarstvo”.

 

Redakcija NS Uživo

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Akadem
01/02/2022 08:52

A ko finansira tabloide da plasiraju vulgarne sadrzaje?