Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas su nakon dve godine priprema počeli radovi na Luci Novi Sad, a početak gradnje podrazumeva novi vertikalni kej, kontejnerski terminal i silos za žitarice. Svečanom otvaranju radova prisutvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Klaudio Negreano, direktor “DP World” Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs

Klaudio Negreano istakao je da se danas započinju radovi na luci koje Novi Sad nikada nije video.

– Svi radovi dovešće do toga da ova luka bude jedinstvena u Srbiji. Kao neko ko se bavio transportom i logistikom čitavog života verujem da oni nikada nisu bili važniji. DP World je jedna od vodećih kompanija u ovoj oblasti i jako je važno da Srbija i ceo region iskoristi puni potencijal Dunava kao najvažnije rečne konekcije u Evropi- rekao je Negreano.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da će iz luke Novi Sad biti lakši transport robe ka svim destinacijama.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Luka Novi Sad nije odustala od svojih aktivnosti i investicija ni pored korone ni pored ukrajinske krize. To je ono što me raduje. Iz ovih aktivnosti zaposleni dobijaju plate, mogu da žive, da školuju decu, iz poreza mi možemo da asfaltiramo naše ulice. Gotovo je izbalansiran izvoz i uvoz, a velika je prednost jer je Novi Sad snažna poljoprivredna regija- reči su prvog čoveka Novog Sada.

Ministar Momirović naglasio je da je uspostavljena saradnja sa jednom od najvećih lučkih operatera u svetu “DP World”, koji se obavezao da će u nju investirati 30 miliona evra.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Za dve godine od danas ovo pred nama će izgledati potpuno drugačije. Biće jedan od najvećih kontejnerskih terminala u Evropi i biće izgrađeno 9 silosa ukupnog kapaciteta 40.000 kubnih metara. Po prvi put u istoriji će ponuditi usluge skladištenja- kazao je Momirović.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments