Foto: Stefan Ćulafić

Punih godinu dana čekali ste jednu od vaših omiljenih rubrika na našem portalu- prezentovanje lokalnih (ali i maaalo dalje) brendova iza kojih su kreativni ljudi. Zato nećemo časiti časa i odmah ćemo vam prestaviti unikatne poklone za predstojeće praznike, čak i ako mislite da možda “malo rano” za to. 

Divna home decor kecelja sa prazničnim motivom; foto: Stefan Ćulafić

Divna home decor

Natalija Zagorac, iz Beograda, napravila je svoju malu radionicu kućnog dekora “Divna home decor”, koja je ime je dobila po njenoj baki i gde je sve inspirisano upravo njenom estetikom. Natalija za naš portal ističe da je njena baka obožavala retke predmete, elegantne ukrase, neobične materijale, antikvitete i da je bila veliki zaljubljenik u kućni dekor, te da je s njom svako ispijanje kafe bilo čarolija.
Ako nas pitate, nikada nije rano okititi jelku s Divna home dekor ukrasima; foto: Stefan Ćulafić
-Na keceljama su ručno izvezeni božićni venci, salvete su elegantne sa izvezenim rečima poput ljubavi, sreće, porodice, sve ono što čini srećan praznik, dok pak na ručno oslikanim božićnim ukrasima dominira cvetni dekor, tako je ruka krenula prilikom oslikavanja i sad su moj zaštitni znak. Među ukrasima su i oni sa biserima, sa tilom kao i suvim cvećem ukrašene mašnama od pliša. Font za svečane salvete koji sam izabrala daje toplinu, dozu tradicionalnosti. Crven konac podseća na praznike, dok čisto bele salvete sa velikim porubom daju na savremenosti, minimalizmu. Ono što mi je najbitnije jeste da se oseti ljubav, pažnja i strpljenje od kojih su ovi proizvodi satkani, oni imaju dušu. Pakovanje salveta, praznična kecelja ili božićni ukras predstavljaju zaista lep i poseban poklon za vama dragu osobu, šta biste od toga izabrali pitanje je samo senzibiliteta- rekla je za NS Uživo Zagorac.

NF HATS

Nataša Filipović i njen rad su vrlo dobro poznati Novosađanima. Njena radionica šešira postoji od 1996. godine, a pre nekoliko meseci učestvovala je i u kreiranju tokica za izložbu o nekadašnjoj prvoj dami Jovanki Broz. Nataša osim šešira ima i svoju kolekciju odevnih komada, a njena nova tašna je odličan poklon za sve one koji vole minimalizam i prate trendove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Filipović (@nfhats)

IKOS KERAMIKA

U prethodne dve godine keramika je “preplavila” Instagram i vratila se na velika vrata. Tamara Savić je vlasnica brenda “Ikos keramike”, a na svom Instagramu ističe da su njeni radovi unikatni i ručno rađeni, te da će od svake kuće napraviti dom. A ovo doba godine je idealno za pravljenje doma od kuće. U Tamarinoj ponudi keramike možete naći šolje, tanjire, činije i saksije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Savić (@ikoskeramika)

ARSOAP

Tvorac mirišljavih, ručno rađenih sapuna je jedna mama, Isidora Čupić, koja je želela da napravi sapunjavu magiju za svog sina Arsenija.
Foto: Privatna arhiva
-Deca kroz igru najbolje uče, pa je tako sapun u obliku njihovih omiljenih Diznijevih junaka, dinosaurusa, meda, jednoroga sjajan način da ih naučimo da redovno peru rukice. Pored toga uz svaki naš dečiji sapun dolazi i pesmica Branka Kockice koju su mnogi mališani uz svoje roditelje i naše sapune po prvi put naučili. Dečiji sapuni napravljeni su na bazi prirodnog glicerina, bogati kokosovim i drugim biljnim uljima kao i prirodnim etarskim uljima. Naš ručno izrađen sapun nema štetnih hemikalija ni konzervanasa. U ponudi imamo i sapune u standardnim oblicima napravljene od hladnoceđenih ulja kokosa, masline, palme, badema i grožđanih semenki- rekla je za naš portal Isidora.
Deca će se sigurno obradovati najrazličitijim sapunima koji dolaze iz Isidorine radionice; foto: Privatna arhiva

VITRUM DECOR

Još jedan novosadski brend je Vitrum decor, za sve koji vole aksesoar i dekoraciju. Od šnalica za najmlađe do personalne izrade slova, a sve je ručno rađeno. Na vama je samo da odaberete savršen poklon za predstojeća iznenađenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitrum decor (@vitrum.decor)

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments