Foto: Pixabay

Lokalna železnička pruga Petrovaradin-Beočin uskoro će biti prošlost. To će postati turistička “Zelena staza” koja će biti predviđena za kretanje nemotornih vozila sa zelenim površinama, urbanim mobilijarom i različitim sadržajima za goste.

-Radi se o idejnom rešenju transformacije pruge u Zelenu stazu, koja će biti biciklističko-pešačka staza od Beočina do Petrovaradina, dužine od 17 kilometara. Uz put će biti raznih punktova a železnička stanica u Petrovaradinu biće rekonstruisana u tu svrhu- rekao je za NS Uživo Dušan Miladinović, direktor JP “Urbanizam” Novi Sad.

Pruge više neće biti a neki od punktova koji su planirani biće nastrešnice za zaštitu od kiše  odmorišta za osveženje. Početak radova još uvek nije poznat jer je tehnička dokumentacija za ovaj projekat u pripremi.

-Ta zelena staza biće korisna i granaće se prema ostalim EuroVelo stazama, pogotovo kada se bude uradio novi most koji će povezivati sremski deo sa gradom- istakao je Miladinović.

Takođe, na izlazu iz Bukovca, gde je nepogodno za gradnju, planirano je prema planu detaljne regulacije da se realizuju tereni za ekstremne sportove. Pored ekstremnih sportova, biće i terena za košarku, fudbal i odbojku.

-Tu se mogu realizovati projekti za bob na šinama ili ekstremni sportovi što se tiče biciklizma. Taj deo biće prvenstveno za adrenalinske sportove. Bukovac treba da se aktivira- dodao je Miladinović za naš portal.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
deran
17/11/2021 01:01

uzas