Naša ekipa popričala je sa psihologom Marijom Milenković o mogućim uzrocima njegovog ponašanja i o tome šta je moglo da dovede do drame u Ulici cara Dušana koja se odigrala na Svetog Nikolu.

Šta je moglo da utiče na njegovo ponašanje i može li se ovo uporediti sa slučajem Kristine Kike Đukić?

Svakako sve što se plasira na Jutjubu i popularnost koju mladi stiču na mrežama ostavlja itekako efekta na ostale mlade i na čitavo društvo, tako da nije zanemarljivo to što se ovakve stvari dešavaju neposredno posle samoubistva mlade jutjubrerke. 

Marija je mišljenja da može biti povezanosti, ali da se ne može govoriti o nečijem psihološkom profilu ako ne znamo sve o tom nekom.

– Trebalo bi da imamo dosta informacija o samom momku o njegovom životu prethodnom i da li postoji neka patologija koja je aktuelna. Ono što smo čuli i medija, da on jeste imao psihičkih problema i da su ti problemi sada eskalirali u ovom trenutku. Da je ovo bio okidač moguće je, ali sa druge strane moramo da se ogradimo da nije u pitanju neki marketinški trik i da li nije nešto iz želje da se izazove pažnnja i popularnost.

“Trebalo bi da imamo dosta informacija o samom momku o njegovom životu prethodnom i da li postoji neka patologija koja je aktuelna”

Da li stvari kao što su porodična tragedija mogu uticati na ovakvo ponašanje, jer znamo da je njegov otac oduzeo sebi život samo desetak dana pre ovog događaja?

– Svakako sve utiče na naše ponašanje i okolina i sredina i način na koji komuniciramo i živimo i ljudi koji žive oko nas. Posebno smrt ili gubitak ove vrste može da ima posledice na ponašanje, ali opet ako povežemo tugu i tugovanje sa ovim postpupkom koji je on načinio, ne možemo reći da je to izraz tuge za bilo kojim bliskim srodnikom.

Marija da dodaje da se radi o čoveku starom 36 godina i da to nije neka rana mladost pa da se sve može pripisati nekim tremljenima ili procesu integracije ličnosti.

Foto: nsuzivo.rs

– To je poprilično zrela osoba koja bi trebalo da u ovom periodu života ima jasne granice identiteta. Tako da ne možemo pripisati mladosti kao što to možemo kod Kike na primer. Ovde imamo ili patologiju ličnosti koja je u većem slučaju evidentna ili imamo jedan čudan način skretanja pažnje koji itekako nije socijalno podržan niti društevno prihvatljiv jer može da izazove kontra efekte, kao što i jeste izazvao – zaključila je Milenković.

Ukoliko je bio pod dejstvom narkotika, koliko je to moglo da utiče?

– Ukoliko se konzumiraju narkotici, ona možemo svašta da očekujemo, to je onda nepredvidivo ponašanje. Ukoliko  ima dokaza da je koristio neke nedozvoljene supastance onda to može da izazove ovo ponašanje – rekla je naša sagovornica.

Podsetimo, nakon devetočasnovne drame koja se dogodila u Ulici cara Dušana, Danijel Đukić poznatiji kao Duluvra, prevezen je na odeljenje psihijatrije KCV-a.

nsuzivo.rs

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jox
21/12/2021 16:32

Ostavite decka na miru aman

Gerald
21/12/2021 17:14

Kocka i dugovi pa onda skretanje pažnje na sebe tim nazovimo samoubilačkim pretnjama.
Patetično

Uzas
21/12/2021 22:21

Kakvu poruku mislite da šaljete javnosti kada iz svoje profesionalne uloge stručnjaka za mentalno zdravlje tumačite psihološku krizu (šta god bio njen uzrok) kao privlačenje pažnje? Da li ima smisla ograđivati se kako ne možemo komentarisati ,,psihološki profil” osobe o kojoj nemamo dovoljno podataka, a onda uraditi upravo to?

Goran B.
22/12/2021 10:07

Dečko se kockao i drogirao se, pa je pao u trans jer je voleo da sluša Psy Trance muziku.

Last edited 27 dana ranije by Goran B.
Psiholog
25/12/2021 16:13

Psiholog sam i ograđujem se od svega što je psiholog izrekao, a pre svega istupio na ovakav način.

Od najveće važnosti je ne zloupotrebljavati struku, terminologiju, ne davati osnov za nepoverenje.

Tu smo da pomažemo ljudima, da ih ne osuđujemo, da im ne štetimo pre svega. Minimum da ih ne informišemo pogrešno.