Foto:nsbi.org.rs
Dugo očekivana izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Futog započeta je krajem oktobra, a radovi uveliko napreduju. Trenutno se radi na pripremi i iskolčavanju terena, nakon čega će uslediti postavljanje slojeva peska, šljunka, ugradnja bočnih ivičnjaka te asfaltiranje.

Biciklistička staza na potezu Novi Sad-Futog biće dužine oko 10,5 kilometara i kretaće se krunom nasipa uz Dunav. Počinje kod Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu te se proteže sve do Dunavske ulice u Futogu, gde se spaja sa već izgrađenom stazom Futog-Begeč.

Foto: nsbi.org.rs

Ova biciklistička staza deo je međunarodne biciklističke rute EuroVelo 6, koja se proteže od Atlantskog okeana do Crnog mora, a jednim svojim delom kreće se uz Dunav. Kroz Srbiju ova ruta prolazi u dužini od 665 kilometara, prateći tok Dunava celom svojom dužinom. U većem delu Srbije staza je asfaltirana dok je na celom potezu kroz našu državu ova ruta obeležena adekvatnom međunarodnom signalizacijom i putokazima.

Foto: nsbi.org.rs

Ovo je treća faza izgradnje biciklističke staze Novi Sad-Begeč, a vrednost treće faze je 170 miliona dinara. Prve dve faze na relaciji Futog-Begeč izgrađene su prethodnih godina. Izgradnjom ove staze omogućiće se nesmetano i bezbedno kretanje ne samo cikloturista, već i lokalnog stanovništva od Futoga do Novog Sada, obzirom da je vožnja bicikla nasipom, zbog velikog broja motornih vozila koja se kreću velikim brzinama, izuzetno opasna i nebezbedna.

nsbi.org.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
LelaJ
30/11/2022 10:31

I kada ce busevi 68, 71,72,83,74 da se pocnu da voze po pravoj trasi kad je vec ulica gotova i pustena u saobracaj?
Jel se bar neko veseli muci putnika?