Foto: Akropola Nekretnine

MUP Srbije potvrdio je da je rekordan dan bio 4. januara, kada je podneto čak 8.000 zahteva za lična dokumenta, zbog novog paketa pomoći mladima od 16 do 29 godina. 

– Poslednjih dana decembra 2021. godine, kao i početkom ove godine, na šalterima policijskih uprava i policijskih stanica povećan je broj zahteva za izdavanje ličnih karata. Dok se u prvoj polovini decembra taj broj na dnevnom nivou kretao između 2.000 i 2.500, na dan 30. decembra primljeno je više od 4.000 zahteva za izdavanje lične karte. Četvrtog januara broj je porastao na skoro 8.000- kažu iz MUP-a za Večernje novosti.

Radi smanjenja gužvi i efikasnijeg izdavanja biometrijskih dokumenata, MUP podseća da je građanima omogućeno da zakažu termin za podnošenje zahteva preko portala e-uprave.

Za izradu lične karte potrebno je 15 dana, od dana kada se predaju papiri, mada naglašavaju da je taj rok kraći, te da nema bojazni.

Poslanici će danas razmatrati Predlog zakona o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć. Kada ovaj propis stupi na snagu, mladi će moći da se prijave za donaciju države između 15. i 30. januara, a sam proces prijavljivanja biće isti kao i za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments