Foto: Novosadska TV

Pokrajinska vlada opredelila je 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju četiri objekta Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Naime, Univerzitetsko klinički centar Vojvodine (UKCV) je prvi put od svog osnivanja dobio mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu, koja zadovoljava sve zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanove

Pokrajinska vlada finansirala je laboratoriju vrednu 80,1 milion dinara i time znatno unapredila proces rada UKCV, o čemu svedoči podatak da su do sada sve analize morale da se šalju u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Takođe, nabavljen je novi aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom.

Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada finansirala je i građevinske radove, odnosno obnovu fasade, zamenu stolarije, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže u objektu u kome su smešteni Centar za radiologiju i Centar za laboratorijsku medicinu.

Ove godine biće pokrenut i veliki investicioni ciklus unapređenja zdravstvene zaštite i rekonstrukcija više klinika u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, za šta je opredeljeno 1,3 milijarde dinara preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Foto: Pokrajinska vlada

Reč je o objektima koji su izgrađeni pre više od 110 godina i zaštićeni su kao spomenici kulture.

Planirana je rekonstrukcija četiri objekta UKCV u kojima su smeštene Klinika za urologiju, za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, te Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Odeljenje za hemodijalizu, Operacioni blok za Kliniku urologije, Klinika za očne bolesti i Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
24/05/2023 14:47

Kolika je kvota za KC Vojvodine, koliko autobusa za najveci miting ikad? 🙂

Last edited 17 dana ranije by SNS Uzivo