Foto: Tanjug/AP
Federalni sud Australije doneo je odluku da Novaka Đokovića protera iz Australije!

Novak Đoković i njegov tim imali su 30 minuta da ulože žalbu, međutim, odluka je da se ne žale i da prihvate odluku kao konačnu.

Osim što će morati veoma brzo da napusti državu, prema informacijama koje smo imali i ranije, dobre su šanse da Đoković dobije i zabranu ulaska u Australiju od tri godine.

To možda znači i da Novak više nikada neće zaigrati na Australijan openu.

Pored toga, iz Australije je stigla još jedna odluka. Novak će morati da plati 500.000 dolara Australiji.

Ubrzo se oglasio i Novak:

– Želeo bih da dam kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran – poručio je Đoković, a prenosi “The Age” i dodao:

– Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru.

Nije zaboravio Novak ni podršku koju je dobijao ovih dana:

– Na kraju, hteo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim zemljacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage.

Kurir sport/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Luna
16/01/2022 12:38

I nek su te proterali samo pare gledas a mogao si kao čovek da Božić slaviš sa porodicom ,ali voliš lovu e neće da može,ima neka veća sila