Foto: Ustupljene fotografije
Sugrađanka sa Limana koja se ovih dana suočavala sa problemom nemogućnosti uzgajanja cveća unutar zajedničkog prostora zgrade a o čemu je portal NS Uživo već pisao, rešila je da svojim prelepim biljkama obraduje one koji će im se najviše obradovati i zasigurno dati najviše iskrene ljubavi– mališanima jednog novosadskog vrtića.
Prema rečima vaspitačice koja je primila cveće, prostor vrtića je na ovaj način postao mala, plemenita zelena oaza, a deca ga već neguju i brinu o njemu.

– Mi smo dobili od divne Goge deo ove prelepe bašte. Nazvali smo je, ona je cveće stavila u auto i dovezla do vrtića. Cveće nam je danas stiglo. Ovih dana ćemo da ga rasađujemo. Hvala što ste nam ulepšali prostor – istakli su iz vrtića.

Cveće stiglo u novosadski vrtić Foto: Ustupljene fotografije

Da podsetimo, redakcija NS Uživo primila je mejl u kome se navodi problem Novosađanke koja živi na petom spratu u zgradi na Limanu i ispred svojih vrata je napravila bašticu koju svi vole, u kojoj se slikaju i predstavlja pravi mali ukras zgrade. Ipak, dobila je naređenje da ga skloni.

-Kontaktirala me je prijateljica i rekla da u roku od 10 dana moram ukloniti cveće. Predsednica stanara je nju nazvala navodeći da u pomenutom roku moram sve skloniti, jer se navodno komšije sa drugog sprata žale na zemlju koja pada, da se uništava gelender od zalivanja. Ja ću svakako izneti svoje cveće bez obzira na bilo kakav dogovor, ako se napravi. Ne želim da unosim gorčinu među stanare. Krivo mi je, jer je ovo jedina zelena oaza u ovom sivilu, pritom su dobri uslovi i cveće zaista buja – ispričala je vlasnica cveća.

Iako se niko od komšija nikada nije požalio na cveće već su dolazili mladi da se fotografišu i vesele, vlasnica cveća je biljke sklonila kod oca na Frušku goru, a deo poklanila novosadskom vrtiću i svakome ko joj se obratio sa željom da brine o njemu.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments