Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Violinista Stefan Milenković predložen je za dobitnika Februarske nagrade, a o čemu su konačnu reč dali odbornice i odbornici na Svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

-Stefan Milenković je čovek koji je pokazao izuzetnu posvećenost i našem gradu, koji je dao doprinos daljem radu kulturne i obrazovne scene. Nema kontinenta na kojem nije živeo, radio i nastupao, a ipak je odlučio da kofere spusti u našoj Srpskoj Atini. Na svim tim putovanjima njegov veliki pratilac bila je violina, istu tu violinu je nastanio i u Gradskoj koncertnoj dvorani, gde je umetnički direktor, odnosno na Akademiji gde svoje znanje prenosi studentima. Ono što Novi Sad i njegov duh povezuje sa misijom Milenkovića jeste muzika, umetnost i mladost- istakao je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs

Zamenik gradonačelnik zahvalio se ovom prilikom Milenkoviću što je pružio svoju podršku prilikom podnošenja kandidature za titulu EPK i što je učinio klasičnu muziku dostupnu za veliki broj ljudi.

Foto: Nebojša Babić/ SERBIACREATES

Stefan Milenković, proslavljeni srpski violinista, proglašen je 2002. godine za umetnika veka u Srbiji. Milenković se pojavljivao u više navrata u nekim od najslavnijih svetskih mesta kao što su Karnegi Hol, Kenedi centar, Santori ol u Japanu, kao i u italijanskim pozorištima La Feniče, Venecija, Napulj, i Petruceli.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Rade NS
24/01/2023 21:24

Bravo,Gospodine Milenkovic