Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas na Popovici startovao je 45. FRUŠKOGORSKI MARATON sa preko dve hiljade prijavljenih takmičara, koji će prošetati preko 19 različitih staza.

Staze takmičarskog karaktera pored one od 22 kilometara, dostupne su i od 42, 59, 108 i za one najhrabrije staza od 134 kilometara. Preostalih 14. staza su rekreativnog karaktera i imaju za cilj promociju zdravog stila življenja i očuvanja prirode, kao i kulturnog i istorijskog nasleđa.

Na otvarnju ovogodišnjeg 45 po redu fruškogorskog maratona, prisustvovao je pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dane Basta koji ističe da je maraton tradicionalna manifestacija i simbol Fruške gore, izrazio zahvalnost društveno odgovorim kompanijama na podršci.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Prijavljeno je preko dve hiljade takmičara. Organizatorima čestitam, a takmičarima smo poželeli da kroz trku prate snaga, izdržljivost i neka najbolji danas pobedi – rekao je Basta i dodao da je bitno da svi stanu uz ovako dobru manifestaciju.

Direktor kompanije Montop Pro Dragan Dakić, istako je da kompanija uvek podržava sportske aktivnosti, zdrav način života, kao i zaštitu životne sredine i naglasi da su danas na manifestaciji i u ulozi učesnika.

– Tu smo kao društveno odgovorna kompanija uvek da podržimo zdrav način života naših sugrađana sportske aktivnosti, kao i zaštitu životne sredine. Naše kolege danas učestvuju, a vidim da je dosta pristuno i privrednih subjekata, kako iz Novog Sada tako i iz Vojvodine, a ovom prilikom bih pozvao da nastave tradiciju podržavanja ovakih manifestacija – iszako je Dakić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predsednica Organizacionog odbora 45. Fruškogorskog maratona, Jelena Marinković Radomirović za maraton naziva zdravom i lepom pričom, i govori da se među takmičarima  deca, mladi, kao i oni iskusniji planinari, ljubitelji prirode.

– Ovo je jedinstvena prilika da se pokaže velika ljubav prema prirodi, sportu, prema zdravom životu, prema kulturno istorijskom nasleđu, imamo staze maratona koje vode pored fruškogorskih manastira – istakla je Marinković Radomirović.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Rea
08/05/2022 07:45

2000? Bilo je bar 10.000 ljudi, mnogo njih ne prijavljenih.