Foto: Profimedia

Status energetski zaštićenog kupca kojim se vrši umanjenje računa za struju, gas i toplotnu energiju, mogu ostvariti stanovnici Grada Novog Sada koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada prema Uredbi o energetski ugroženom kupcu. Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca se podnosi na pisarnici Gradske kuće, Trg slobode br. 1, svakog radnog dana od 7. 30 do 15. 30. časova.

Zahtev se podnosi na Obrascu ZEUK1 koji je dostupan na internet stranici Grada Novog Sada u dokumentima Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu http://www.novisad.rs/zahtev-za-sticanje-statusa-energetski-ugrozhenog-kupca ili se lično mogu preuzeti u Šalter sali Gradske kuće, Trg slobode br. 1. Uz ovaj obrazac podnosioci zahteva se na sajtu Grada mogu informisati koji su uslovi propisani da bi se ostvario status energetski ugroženog kupca. Izbeglice i interno raseljena lica Zahtev podnose u mestu boravišta u Republici Srbiji.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad
18/03/2023 08:44

Bolje da su te ljude stimulissali nekim kreditima ili subvencijama da smanje svoju potrošnju. Da ugrade izolaciju, novu stolariju, povežu se sa centralnim grejanjem, kupe bolju blu tehniku koja ne troži mnogo, itd. Ja sam zamenio rasvetu u kući štedljivim LED xenonlight sijalicama i ostvario uštedu. Ovako, zaštićeni potrošač dans, sutra dođe nova vlasti i opset nisi zaštićen

Ben
18/03/2023 12:59

Link nije validan