Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Biti Novosađanin danas znači biti stanovnik Evropske prestonice kulture, biti svedok najvećeg investicionog talasa u ovom delu Evrope, biti savremenik boraca za živote i zdravlje u vremenu epidemijske krize. Novi Sad je danas zapravo priča o svima nama, o tome kakvi smo, šta smo danas, i šta hoćemo da budemo – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević na Svečanoj akademiji u Gradskoj kući povodom Dana grada Novog Sada.

– Nama je sloboda stigla 1. februara pre 274 godine, a sa njom ime, status, šansa da se grad razvija i da napreduje. Ponosan sam što smo u ovim teškim vremenima zdravstvene krize, straha i duboke patnje, uspeli da nastavimo dalje, da idemo pravo napred. Da nastavimo da dovodimo investitore, otvaramo fabrike i nova radna mesta, da gradimo nove škole, vrtiće, naučno – tehnološke parkove, da razvijamo naš Unverzitet, da postanemo regionalni IT centar, da ulažemo u sve segmente života, da opravdamo još jednu titulu – polumilionski grad koji se najbrže razvija u Evropi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Urečena Februarska nagrada za 2022. godinu

Gradonačelnik je potrom uručio Februarsku nagradu ovogodišnjem laureatu, kompozitoru klasične muzike Stevanu Divjakoviću. Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Prestižno gradsko priznanje je Divjaković dobio za svoju delatnost koja je mnogostrana, bogata i predstavlja ovog umetnika ne samo kao uspešnog kompozitora, već i kao kulturnog poslenika čije se kompozicije izvode u gotovo svim zemljama Evrope, u prestižnim koncertnim dvoranama.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U okviru programa, nastupio je orkestar „Kamerata Novi Sad”, a prisutni su bili u prilici da pored filma o dobitniku nagrade, pogledaju i nekoliko snimaka o Novom Sadu koji je ove godine u centru evropskog kulturnog života kao Evropska prestonica kulture.

“Pošta Srbije” i EPK izradili markicu posvećenu Novom Sadu

Povodom te prestižne titule, „Pošta Srbije” je u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad – Evropska prestonica kulture” izradila prigodnu marku posvećenu Novom Sadu koja će danas zvanično biti puštena i poslata svim gradovima pobratimima. Tim povodom, direktor Javnog preduzeća „Pošte Srbije” Zoran Đorđević uručio je markicu gradonačelniku Vučeviću, čestitavši Gradu Novom Sadu rođendan.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments