Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić obišao je renovirane objekte Mesnu zajednica, mesne kancelarije i ogranak Gradske biblioteke u Kovilju, kao i Dom kulture koji koristi Udruženje penzionera “Kovilj”

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Projekat smo uradili u tri faze. Prva faza podrazumevala je unutrašnje uređenje objekta i kupovina celokupne opreme, urađenjen je novi krov, stavljena nova stolarija. U drugoj fazi je urađena fasada objekta, a u trećoj fazi urađen je partnerni deo dvorišta, u kojem je postavljeno igralište za decu sa tartan podlogom, klupe za roditelje, saletla. Zahvalio bih se predsedniku Mesne zajednice Kovilj i njegovim saradnicima koji su prepoznali i ukazali na problem i našli smo sredsta u budžetu- izjavio je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Đurić je istakao da je za celokupni projekat izdvojeno 40 miliona dinara, a da je zgrada, koja je pod zaštitom Zavoda spomenika kulture Grada Novog Sada, sačuvana prilikom rekonstrukcije objekta.

-Dom kulture u Kovilju je bio veoma devastiran. Urađen je celokupan unutrašnji deo objekta i sastoji se iz dva objekta, dve velike sale koji će koristiti KUD iz Kovilja, a drugi je važniji koji će koristiti penzioneri. Uradili smo i domove penzionera u Kaću, Budisavi, Kovilju, Kaću, Kisaču i Stepanovićevu, Futogu, Sajlovu i Ledincima. Na taj način se zahvaljujemo penzionerima za sav onaj trud i teret koji su podneli unazad sve ove godine- naveo je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Kovilj je od 2012. godine uloženo 850 miliona dinara i urađen je prečistač otpadnih voda, kanalizacija u dužini od pet kilometara, kao i atmosferska kanalizacija, trg, kao i škola “Laza Kostić”.

-Ostaje nam da uradimo i nadogradnju četiri sobe u predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo”, koji će moći da upiše 90 nove dece i smanji listu čekanja- rekao je zamenik gradonačelnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Đurić (@milandjuric77)


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments