Foto: ilustracija/Shutterstock/profimedia/nsuzivo.rs

Nova godina nam se bliži, novi počeci i izazovi. Uveliko se razmišlja gde proslaviti završetak stare i početak nove godine. Pojedini već i znaju odgovore, a dobar deo omladine još uvek ne zna, a jedno je sigurno – Srpska Atina nudi mnogo opcija

U doba Jugoslavije postojala je jedna veoma zanimljiva varijanta. Svi koji bi se našli u nedoumici i bez ideje gde otići i šta raditi postojao je “voz iznenađenja”.

Specifičnost nadimka se krije baš u nameni ovog voza. Naime, nekoliko dana ranije pred 31. decembar uplaćivao bi se simboličan iznos novca za voznu kartu za doček, koju ste mogli da kupite na Železničkoj stanici. Koja je svrha i zbog čega taj naziv, vrlo je jednostavno – krenuli biste na putovanje za koje ni ne znate gde će se završiti, ni koliko će trajati. A opet, radovati se i čestitati nepoznatim ljudima u okruženju je sasvim novo i magično iskustvo. Naravno, u ponudi bi bila hrana i piće koji su uračunati u cenu.

Foto: elements.envato.com

Naime, slična opcija se pojavila u Novom Sadu. Sada postoji “autobus iznenađenja”, koje organizuju privatne agencije. Ponude su različite, a sada je situacija malo drugačija. Naime, poznato je koliko dana traju putešestvije, a cene variraju od agencije do agencije. Takođe na sajtovima agencija postoje navodi koji bi vam pomogli u kom pravcu da razmišljate. U ponudi možete da očekujete etno sela, vinograde, restorane, spomenike, manastire i slično.

Istraživali smo i uvideli da su aranžmani za Novu godinu, u pojedinim agencijama, već uveliko rasprodati. Prosečne cene aranžmana u trajanju od tri dana, a dva noćenja se kreću od 27.000 do 32.000 dinara. Takođe u opticaju su bile i specijalne cene ako se karte rezervišu u oktobru. Paketi uglavnom obuhvataju prevoz, ručak, obilazak, hotel ili smeštaj, muziku i piće.

Takođe zapazili smo da postoji ponuda i za proslavu srpske Nove godine. Tu je u ponudi jednodnevni izlet, a cene se kreću od 3.000 do 6.000 dinara.

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments