Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Republički zavod za statistiku na osnovu Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine objavio Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače, koji će trajati do 5. avgusta (do 20.00 časova).

Po normativnim aktima Republičkog zavoda za statistiku, novčana nadoknada po popisanom stanovniku je 82,5 RSD, kao i po popisanom domaćinstvu. S bzirom na to da će biti imenovano oko 600 popisivača za Grad Novi Sad sa okolnim mestima, svaki popisivač će imati oko 1000 popisanih građana, odnosno domaćinstava, te je očekivana zarada popisivača oko 80 000 RSD. Troškovi za gorivo i mobilne telefone biće refundirani.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. biće sproveden u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka, te da obiđu teren sa instruktorom. Detaljnije informacije o Javnom pozivu dostupne su na sajtu https://popis2022.stat.gov.rs/5-vestisaopstenja/news-events/20220722-javni-poziv-za-prijavljivanje-popisivaca/

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dežurni krivac
29/07/2022 11:44

Jel iko u državi čuo za reč resocijalizaciji? Svakom može da se desi da napravi grešku u mladosti a i u bilo koje životno doba! Kršite ustav sa potvrdama o ne kažnjavanju i o ne vođenju postupka, jasno piše da svako ima pravo na rad! i osnovno za o ne vođenju postupka je da bi trebalo da ste nevini dok se ne dokaže suprotno!