Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Skupštini Grada Novog Sada trenutno je u toku XXXIII zasedanje Skupštine Grada Novog Sada, a pred odbornica je 39 tačaka dnevnog reda.

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac naglasio je da je jedna od najvažnijih tačaka današnjeg zasedanja izveštaj o izvršenju budžeta od 1. januara do 30. septembra tekuće godine.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Podsetio bih da su odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2022. godinu planirana sredstva iz budžeta od 38 milijardi, a prihodi budžeta tekuće godine ostvareni su u iznosu od 25 milijardi dinara, što je 99,6 posto plana za devet meseci ove godine. Poreski prihodi čine 70,2 procenta u posmatranom periodu i nominalno su veći za dve milijarde dinara u odnosu na prošlu godinu. To najbolje pokazuje u kom smeru ide razvoj našeg grada. Rast prihoda poreza od zarade i drugih oblika poreza dobro ilustruju pad nezaposlenosti u našem gradu u poslednjih 10 godina i rast životnog standarda naših građana. U ovom periodu izvršeni su rashodi u iznosu od 22 milijarde dinara- izjavio je Crnobarac

Zamenik gradonačelnika istakao je da je budžet Grada ima stabilnost uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, uzrokovanom pandemijom koronavirusa i produbljenom rusko-ukrajinskim sukobom, te da su veoma zadovoljni i da očekuju da se budžet do kraja godine ostvari u planiranom obimu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-“Novosadska toplana” planira nabavku mazuta i lakog ložnog ulja, kao dodatnih zaliha. Ove aktivnosti realizuju se u cilju povećanja sigurnosti snabdevanja građana toplotnom energijom iz sistema Grada. Želimo da obezbedimo dodatne zalihe mazuta, kako bi u slučaju eventualne potrebe za zamenom energenta to kao Grad mogli da uradimo vrlo brzo i efikasno. Nadamo se da do toga neće doći, ali moramo biti spremni. JKP “Čistoća” će iz sredstava odobrenih iz budžeta AP Vojvodine započeti postupak nabavke dva kamiona za odnošenje otpada u vrednosti od 56 miliona dinara. Ulaganje u mehanizaciju “Čistoće” je u direktnoj vezi s obimom usluge koju pruža ovo preduzeće, jer se naš grad stalno širi. I naredne godine ćemo nastaviti s ulaganjima u ove investicije.

U okviru preduzeća “Vodovod i kanalizacija” predviđa se nabavka 15 novih, specijalnih kanalizacionih vozila za održavanje kanalizacione mreže i crpnih stanica, tri cisterne za pijaću vodu i spajanje južnog i severnog kanalizacionog sliva.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
25/11/2022 13:35

Kolektivno hipnotisano drustvo! 🙂

Last edited 8 dana ranije by SNS Uzivo