Gradska uprava za imovinu je u toku ove nedelje izvršila predaju stanova za izbegla lica u Futogu korisnicima. Ukupno je izgrađeno 152 stana a ključeve od stanova je do danas preuzelo 136 izbegličkih porodica.

obezbedio zemljište za izgradnju i infrastrukturom uloženo je 90 miliona dinara

Stanovi se izgrađeni iz sredstava donatora u okviru potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa (RSP), dok je Grad Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju objekta i u opremanje lokacije infrastrukturom uloženo je 90 miliona dinara.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srbin
04/08/2022 15:14

A leb te j………neki ljudi su vecite izbeglice, Srbi beze jer ne mogu da zive i da se skuce a izbeglice sve dobijaju! Kad izbije rat nadam se da ce se udostojiti da brane Srbiju koja im je sve poklonila, a nama nek se ne obraca Smrdija jer dok oni svi ne izginu necemo pomisliti da idemo u Vojsku!!!

Sanela
04/08/2022 20:39
Reply to  Srbin

Ma ovo je strasno..za nas gradjane srbije nema ni socijalni stan makar a za ove izbeglice sve dzabe,sve na tacni???zbog cega se njima daje?zar nismo ucinili dovoljno kad smo ih primili???u kakvoj drzavi zivim ja prosto ne verujem da ti jebem ovakvu drzavu vise sramota vise stvarno!

aleks
07/08/2022 05:53

Daje mladim bracnim parovima, a mi kad smo bili mladi bila inflacija, bombardovanje, rat. Sad daje izbeglicama, nama maceha, njima majka. Decu cim odskolujem saljem van, ovde ni kosti ne ostavljam.

Lilly
07/08/2022 14:48

Najbolje bi bilo da mi što smo rođeni ovde odemo kako bi sirote izbeglice imale sve što im treba a da se ovde zarati znamo ko bi prvi pobegao, oni već imaju iskustva u tome. Nisu trebali tamo a ne trebaju nam ni ovde.