Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Javni poziv za pružanje novčane podrške građanima za nabavku novog bicikla biće raspisan u narednom periodu, istakla je za NS Uživo članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.

Javnom pozivu za građane prethodi Javni poziv za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Nepromenjeni uslovi za konkurisanje

Udruženje kome se poveri realizacija programske aktivnosti je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv fizičkim licima i da definiše način podnošenja prijave, da utvrdi rokove i dinamiku dostavljanja neophodne dokumentacije.

-Uslovi će biti isti kao i prethodnih godina. Osnovni kriterijum za podnošenje prijave za podršku nabavke novog bicikla jeste da fizičko lice ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada što će dokazati kopijom lične karte i da samo jedan član iz porodice može dobiti sredstva. Popuniće izjavu da je samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva podnelo prijavu – istakla je Radenović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Subvencija u iznosu od 12.000 dinara

Građani koji ispunjavaju uslove predviđene javnom pozivom, a koji dostave potrebnu dokumetaciju i nađu se na rang listi, dobiće podršku za nabavku bicikla u iznosu od 12.000,00 dinara.

Ukoliko cena bicikla bude manja od iznosa predviđenog javnim pozivom, fizičkom licu će biti isplaćen iznos u visini cene bicikla.

Ukupno je za kupovinu dvotočkaša u budžetu izdvojeno 20 miliona dinara, s tim što se do dva i po miliona može koristiti za programske aktivnosti udruženja.

Informacije o početku i kraju konkursa biće blagovremeno objavljene.

S.K.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments