Foto: MUP Republike Srbije

Službeni pas Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije, “vatrogasac Zigi”, upućen je  u okviru Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina u misiju pomoći ugroženim u Turskoj.

Foto: MUP Republike Srbije

Devetogodišnji belgijski ovčar Zigi obučen je i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru, rekli su za NS Uživo iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica. Učestvovao je u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji- stiglo je u saopštenju za naš portal.

Foto: MUP Republike Srbije

Vodič ovog sužbenog psa je Mili Radojević, vatrogasac-spasilac Vatrogasno-spasilačke brigade iz Novog Sada i pripadnik Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, koji je za svoje podvige dobio i odlikovanje, plaketu za izuzetnu hrabrost 2018. godine.

Vodiči službenih pasa su prošli više obuka i treninga u zemlji i inostranstvu.

Podsećamo, novosadski vatrogasci sinoć su otišli u Tursku da pomažu nakon što je zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale razorio zemlju.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments