Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada i budući potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević istakao je sinoć u emisiji “Grad i mi” na RTV, da je moguće da grejanje krene i pre 15. oktobra.

-Potrebno je da tri dana bude temperatura ispod 12 stepeni u devet uveče, da Toplana može da krene da greje. Do nas što je, sve smo uradili i sve radove na rekonstrukciji. Spremni smo da izvršimo prespajanje na TE-TO Novi Sad. Njihov osnovni energent je gas. Kada proizvodi električnu energiju može da nam da jednu trećinu potrebne toplote za ceo grad. Za 33 posto, grubo govoreći. Naša toplana pravi struju grejući Novi Sad- reči su gradonačelnika.

On je naglasio da je Novosadsku toplanu prošle godine sve to koštalo 37 miliona evra, a ove godine je procena da će biti 52 miliona.

-Mi smo od 2018. godine četiri puta smanjili cenu grejanja u Novom Sadu, jer je Toplana ostvarivala prihode i kumulativno smo smanjili cenu grejanja za 16 posto. Danas postoji zahtev Toplane da postupi grejanje za 11,1 posto. Apsolutno ekonomsko opravdano. Iz razloga čuvanja kućnog budžeta građana politički je odlučeno da u ovom trenutku nema poskupljenja. Što ne mogu da kažem da li će tako biti u decembru ili februaru. U utorak ćemo imati veliki sastanak u ministarstvu sa Toplanom- najavio je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lela
08/10/2022 10:20

Aman ,ljudi,palite grejanje.Evo,na portalu vam je sadasnja temperatura 12 stepeni,iako je suncano.Posmrzavasmo se.

Vidoje
08/10/2022 11:25
Reply to  Lela

Aj ne jedi da ne kazem sta. Samo se nesto prenemazes i glumatas neku damicu. Smesno