Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevič na svom Instagam profilu predstavio je ulaganja u zdravstvo, za koje naglašava da je zdravlje na prvom mestu. 

“Izdvajamo maksimalne iznose i dajemo sve od sebe da unapredimo zdravstvenu zaštitu u našem gradu, jer nam je svima zdravlje na prvom mestu. U narednim danima počinju radovi i na Domu zdravlja u Vidovdanskom naselju, a dosad smo zaista mnogo toga uradili:

-Kovid bolnica na Mišeluku

Bolnica sa 624 bolničke postelje, od kojih je 220 na intenzivnoj, a 404 su na poluintezivnoj vezi, izgrađena je u rekordnom roku. Uloženo je oko 3.900.000.000 dinara

-Dom zdravlja, Almaška 4

U 2020. završeni su radovi na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta u Almaškoj ulici br. 4, namenjen zdravstvenoj zaštiti trudnica, majki i dece. Objekat ima suteren, prizemlje i sprat, ukupne površine 450 m2. Radovi su koštali bez opremanja 55.000.000 dinara, od toga Republika – Ministarstvo zdravlja je uložilo 16.700.000 dinara.

-Dom zdravlja Liman

Rekonstruisana je trafo-stanica i postavljeno je spoljno fasadno osvetljenje, u šta smo uložili 24.600.000 dinara.

-Novi Dom zdravlja Adice

Novoizgrađeni Dom zdravlja Adice (1.000 m2), sa uređenim dvorištem i parkingom, ima prizemlje i sprat i predviđene su opšte i specijalističke službe Doma zdravlja Novi Sad: služba opšte medicine, pedijatrijska služba, stomatološka, ginekološka i laboratorijska služba. Bez opremanja objekta dosad je uloženo oko 240.000.000 dinara, i zaista ovaj dom zdravlja je moderno i kvalitetno opremljen, od dvorišta do unutrašnjosti.

-Ambulanta na Sajlovu

U novom objektu u naselju Sajlovo su prostorije: Mesne zajednice, Gradske biblioteke, Udruženja penzionera, Pošte, a uređen je prostor za ambulantu Doma zdravlja Novi Sad.
Još veći projekti su pred nama. Novi Sad je grad budućnosti! Zajedno možemo sve! “, stoji ne profilu gradonačelnika.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments