Foto: Printscreen/RTV
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je večeras u gostovanju na RTV-u, u emisiji “Grad i mi” da je obnovljenim železničkim stanicama u novom brzom vozu prevezeno 280 hiljada putnika, u proseku 13 000 dnevno, te da je dobra odluka države će ceo maj karta koštati 300 dinara.

-Ponosan sam što sam bar malo bio deo tog projekt, mali šraf u čitavom mehanizmu. Slike najbolje govore, da se vraća železnički saobraćaj u Srbiju posle dugo godina. A znam da mi niko neće zameriti, to se može reći novosadski aerodrom- napomenuo je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada dodao je da je čak 59.000 karata prodato na bilatarnici, a 30.660 digitalno u Novom Sadu, što je i najveći broj prodatih karata.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik se dodao i planova za budućnost grada, a na početku razgovora se osvrnuo i na gostovanje ministra Tome Momirovića, Fruškogoski koridor, ali i o izgradnji četvrtog mosta.

Početkom maja počinju radovi na luci Novi Sad

-Imamo dobre naznake da će početkom maja početi radovi na u Luci Novi Sad, što će značajno povećati privredni značaj. I za most je za sada je sve po planu, počeli su radovi. Nema odustajanja, sve je izazovnije, posle više od dve godine korone, sukobi u Ukrajini, globalne inflacije, povećane cene na tržištu – kazao je gradonačelnik.

Vučević je dodao i da je grad finansijski stabilan, ali da mora da se vodi računa o nekim stvarima koje mogu da se dešavaju u narednom periodu i da postoji što bolja kontrolu situacije.

On je izjavio i da se od kapitalnih projekata neće odustajati.

Foto: Ilustracija

-Došli smo u mogućnost da gradimo nešto što je planirano pre 59 godina. Donosioci odluka prema brizi, ne prema tome sta ce se kome dopasti. U ovim izazovnim vremenima moramo da čuvamo grad – reči su gradonačelnika.

Na Biznis forum su me zvali da pričam o zelenoj agendi

– Mene, kao jedinog gradonačelnika, su zvali da pričam o zelenoj agendi i strategiji Novog Sada. Što znači da će grad znati da bolje upravlja otpadnim vodama, čvrstim otpadom, bolje upravlja saobraćajem, bolja energetska efikasnost u javnim objektima, da razvijamo koncept alternativnim prevoznim sredstvima, da se ljudi bolje i lakše kreću- dotakao se biznis foruma na Jahorini gradonačelnik Novog Sada

Gradonačelnik je izdvojio i radove na podzemnoj garaži, zahtevne investicije u Ulici Modene, Trg republike, kao i pomeranje spomenika kralja Petra.

-Modena kreće za koji dan, juče smo imali sastank, vrlo težak ali otvoren. Mi razumemo njihovu brigu, a oni potrebu grada i građana da se reši problem nedostajaćih parking prostora, i kada se sve završi, njihovi objekti će bolje raditi, svi gosti neće imati problem sa parkiranjem – naglasio je i dodao:

-Oko godinu dve biće otežen rad ugostiteljastih objekata, planovi su da ima se obezbede bašte, grad to mora da reši, postoje alternative. Činjenica je da su imali dve teške godine pod koronom, ali mi moramo da rešimo probelm parkiranja.

On je dodao da ima obavezu da donese odluku, kao neko ko je tri puta biran za gradonačelnika Grada da ne razmisalja šta će ko da kaže nego koliko će to da zanči za građane. Posle prvomajkih praznika će se objaviti tačno vreme početka radova, kao i sastanak se autrijskim kancelerom, očekujemo ne tako lagan razgovor zbog svih poskupljenja.

-Ne razmišljam šta će ko da kaže nego koliko će to da znači za građane. Posle prvog maja će se objaviti tačno vreme početka radova- rekao je Vučević.

Gradonačelnik je otkrio da je imao predloge velikih kompanija da se raspiše kocesija za izgradnju podzemne garaže kod železnicke stanice, što je urbanistički predviđeno, kako bi se olakšao sam saobraćaj na mestu gde je jako prometno.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments