Foto: Printscreen/rtv.rs
Najveći problem Novog Sada je nedostatak parking mesta, sve više porodica ima nekoliko automobila, nekad nije imalo ni jedan – ovako u emisiji Grad i mi gradonačelnik Miloš Vučević odgovara na optužbe pojedinog dela građana, što je centar grada odnedavno pretvoren u gradilište, jer su počeli pripremni radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Modene. U planu je izgradnja još tri takve garaže.

– Netačno je govoriti da je raskopan ceo centar grada, zatvorena je samo ulica Modene ostale ulice su prohodne i nekorektno je reći da je ceo centar raskopan. Niko na svetu nije našao rešenje da se podzemna garaža spusti bez ovih radova – kaže Vučević.

Na pitanje zašto je baš sada, u toku letnje sezone započeto sa radovima gradonačelnik odgovara da postoje instalacije komunalnih preduzeća, kao što je na primer Toplana i da pre jeseni ti radovi moraju biti završeni, pre svega zbog grejanja.

– Da smo raskopali u oktobru i novembru, dobar deo građana bi ostao bez grejanja, eto to su razlozi zašto su baš sada započeli radovi na izgradnji podzemne garaže – priča Vučević.

Izgradnjom nove podzemne garaže kompletno će osim novih parking mesta biti rekonstruisana i ulica Modene. U novoj garaži biće više parking mesta i za električne automobile.

Foto: Printscreen/rtv.rs

Radovi će trajati dve godine. Rokovi su ugovoreni i obavezni i za Grad i za koncesionara.

Ono o čemu ovih dana najviše razmišlja prvi čovek grada svakako su osim radova u ulici Modene i radovi na izgradnji privremenog mosta, na mestu gde će se graditi četvrti most ali i kako će situacija u Ukrajini uticati na ostatak sveta. Fokusiran je, kaže, na Novi Sad i kako je rekao ako jednog dana bude otišao sa mesta gradonačelnika trudiće se da na njegovo mesto dođu bolji od njega.

Da je Novi Sad idealan za korišćenje bicikala, jutros se još jednom uverio gradonačelnik Vučević koji je na posao došao biciklom. Kako je rekao u emisiji “Grad i mi”, više od tri miliona utrošeno je na sređivanje biciklističkih staza u Novom Sadu gde je prema nekim podacima 40.000 biciklista u saobraćaja.

Dolazak na posao biciklom gradonačelnik je kaže, sagledao grad iz drugog ugla. Najveća zamerka je na previše smeća pored kanti za đubre.

– Nikada niko neće slikati nekoga ko to baca ali će se svi pitati gde su gradske službe, nemoguće je da sve počistimo – rekao je Vučević u emisiji Grad i mi.

Vučević podseća da kamioni koji dolaze da prazne kontejnere ne mogu da nose stare fotelje i kauče, sanitarije i slično.. Za to je, kaže, potrebno angažovati novo vozilo, a takav otpad bi trebalo da završi na deponiji a ne u prvom stambenom bloku.

Rigoroznije kazne, možda bi bile rešenje za bahatost građana. Stvar separacije otpada je stvar osptanka svih nas pa bi o ovim temama trebalo više učiti decu od najranijeg uzrasta, smatra prvi čovek Grada.

– Da bi Grad bio čist mora da postoji solidarnost – tvrdi Vučević.

rtv.rs/nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Maki
03/06/2022 21:31

Svaka cast Milose,samo tako nastavi!

SNS Uzivo
04/06/2022 08:56

Dozivim transver blama svaki put kad vidim ovoga… 🙂

Ana
04/06/2022 10:47

Najveći problem Novog Sada je nedostatak zelenila i kiseonika. Parkinga nikad neće biti dosta, treba razvoj javnog prevoza, al o tome se uopste ne radi.

Vladimir
04/06/2022 14:05

A da nije problem to što je dozvoljena preterana gradnja a da nigde nisu uslovili to sa parking mestima. Na primer koliko je Pupinova zgrada obezbedila parking mesta?

Sima
04/06/2022 16:32

Najveći problem nisu parking mesta nego PRENASELJENOST,
TREBA ZABRANITI NASELJAVANJE
A saobraćaj u centru grada treba skroz zabraniti
Svuda u svetu izbacuju automobile iz centra grada,a kod nas ih Gomilaju,strašno

Dukili
04/06/2022 20:40

Kod banovine ograda dva meseca,cak se i firma d.o.o. banovina otvorila i još ašov nije zaboden…