Konferenciji je prisustvovala i prva dama Srbije Tamara Vučić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u gostovanju na Prvoj televiziji, istakao je da je stranački posao težak, ali da vodi stranku nakon Vučića zahteva druge prednosti, te da sa Vučićem nije razgovarao o tome da preuzme njegovu funkciju predsednika stranke.

-Na kongresu stranke odlučeno je da je predsednik Vučić ostane na čelu stranke do jeseni. Ako me pitate stranka u ovom trenutku nije fokusirana na to. Stranka ima svoj mehanizam rada, nije jednostavno proći u njoj- rekao je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada otkrio je da Vučić ima moralnu obavezu i odgovornost prema građanima Srbije da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije.

-Meni nije jasno što SNS i dalje ne izlazi sa kandidatom. Što se mene tiče Vučić bi trebalo da se kandiduje, jer mi nemamo boljeg kandidata i Srbija nema. Ja se nadam da ćemo krajem januara imati kandidata- izjavio je gradonačelnik, te da je za to da SNS i SPS ide na dve liste.

Vučević je dodao da je jedan od snova koje je sanjao i dosanjao da Novi Sad bude Evropska prestonica kulture.

-Očekujemo 13. januara spektakl. Poštujemo naše specifičnosti i odabrali smo da obeležimo novu godinu po julijanskom kalendaru. Imaćemo više od 3.000 događaja tokom 2022. godine. Celi projekat nas je od 2016. godine do sada koštao 35 miliona evra, a evropska praksa da se na jedan uloženi evro vraća tri do pet evra-

Na zvanično otvaranju biće predat ključ za EPK, a događaju će biti prisutni i predsenik i premijerka. Već sledećeg dana, 14. januara, Novi Sad će obeležiti slavu.

-Ovo je nacionalni i evropski projekat. Konačno pokazujemo da možemo da pobedimo i da imamo strah da uvek nismo dovoljno dobri- kazao je prvi čovek Novog Sada.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Oposit
04/01/2022 13:31

Da, ne bi bilo u redu da stavi nekog drugog pa posle da prica kako on sam ne bi izgubio…