Od večeras cene nafte i benzina idu u rikverc. Cene će biti niže za 10 dinara – 197 dinara dizel – rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Velika je kriza sa energentima u Evropi i svetu. Imamo određene količine nafte na teritoriji zemlje, a prava na eksploataciju pripadaju NIS koji je u većinskom vlasništvu “Gaspromnjefta”. Imamo oko 800.000 tona nafte na godišnjem nivou, eksploataciona prava pripadaju NIS, većinski vlasnik “Gaspromnjeft”.

Tražio sam da se spuste cene nafte i za maloprodaju i velikoprodaju – rekao je Vučić, dodavši da će od večeras cene nafte i benzina ići “u rikverc”.

Kako je rekao, zahvalan sam ljudima iz NIS.

– Cene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje. Dizel će biti 195 dinara, benzin 180 dinara – rekao je Vučić.

Podsetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, objavljenoj u “Službenom glasniku RS”, ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.

Prema saznanjima “Blica” u Nemanjinoj 11 se prave računice koja bi opcija donela jeftinije gorivo odnosno zaštitila standard građana ali da pri tom ne ugrozi i poslovanje naftnih kompanija.

blic.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
06/05/2022 20:39

Ziv nisam sta ce da nam saopsti 🙂