Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je rekonstrukciju 182 kvadratna metra najstarijeg zdanja u Budisavi, objektu Mesne zajednice i kancelarije. Nakon više desetina godina ovo zdanje dobiće novi sjaj. 

Foto: Screenshot Instagram

-Danas smo u jednom od najstarijih naseljenih mesta Novog Sada, naredne godine slave 140 godina postojanja. Obišli smo prostorije koje su počele da se rekonstruišu pre mesec dana, od poda do krova Mesne zajednice i kancelarije. Finansira Grad preko Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove i uloženo je 40 miliona dinara. Objekat će biti velelepan kad se završi. Drago mi je da se radi pod budnim okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, pošto je objekat sagrađen krajem 19. veka. Gradili su ga građani Budisave za svoja okupljanja i druženja. Krajem leta ove godine dobićemo potpuno renovirani objekat, a onda nam sledi partnerno uređenje koje treba da prati ovaj objekat i Dom penzionera- naglasio je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je podsetio da je 2019. godine u predškolsku ustanovu “Radosnog detinjastva” uloženo više od 20 miliona dinara za četiri nove sobe u postojećem vrtiću, u koje je upisano dodatnih 100 dece.

-U poslednjih deset godina uloženo više od 500 miliona dinara u Budisavu. Uloženo je 13 miliona dinara u obnovu jednog dela osnovne škole i opremu. Dokaz je da gledamo da razvijamo sva mesta. Simbolika je da ovde imamo i tri crkve, što pokazuje da je Budisava multikulturalna sredina i da će meštani moći za pet meseci da preko svoje Mesne zajednice lakše prenose svoje zahteve Gradu- naveo je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jasna Daničić, predsednica Mesne zajednica “Budisava”, rekla je da je renoviranje objekta od izuzetnog značaja za žitelje Budisave.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Po završetku radova očekujemo novu fasadu i lep spoljašnji izgled koji će ulepšati naš centar. U unutrašnjosti imamo kancelarije mesne zajednice, venčanu salu i druge objekte. Po završetku svih radova očekujemo i novi nameštaj. Radovi su značajni jer veliki broj ljudi svakodnevno dolazi u mesnu zajednicu- reči su Daničić koja se na kraju zahvalila Gradu.

Gradonačelnik je govorio i o biciklističkoj stazi koja je u planu i u ovom naselju.

– Meštani Budisave su izrazili veliku želju da se izgradi i u ovom mestu biciklistička staza, a u toku je projektovanje dela staze Budisava-Kać. Cilj nam je da spojimo ta dva naseljena mesta i da sugrađani mogu da voze svoje dvotočkaše. Mi trenutno radimo biciklističku stazu Novi Sad – Futog i Bulevar Evrope – Irmovo. Pošto je ovaj grad poznat po biciklistima, a i mi se time hvalimo, pretpostavljam da ćemo morati da povećamo i subvencije za kupovinu bicikala, a ove godine smo cifru podigli na 12.000 dinara, u odnosu na prošlu godinu kada je ta brojka iznosila 10.000 dinara. Dakle čekamo da se projektovanje završi, a zatim krećemo u izgradnju bickilističke staze – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Podsećamo da je u Novom Sadu od 2012. do 2021. za zaštitu životne sredine uloženo čak 2,5 milijardi dinara, nedvosmisleno pokazuje da je poboljšanje kvaliteta života građana Novog Sada cilj zbog koga se poslednjih godina pokreću mnoge inicijative u tom gradu. Jedna od njih je i “Pretvorimo kvart u park za zeleni Novi Sad”, gde je grad predvideo dodelu 10,4 miliona dinara za očuvanje i unapređenje zelenila malih urbanih celina. Podaci JKP “Gradskog zelenila” pokazuju da je u prethodinih sedam godina zasađeno više od 23.000 stabala, dok je manje od 3.000 uklonjeno, a grad je pokrenuo akciju sadnje dodatnih 10.000 stabala.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments