Foto: nsuzivo.rs

Sjajno četvrto veče Exita je iza nas, veliki broj posetilaca je i sinoć plesao, koristeći svaki minut do završetka ovogodišnjeg izdanja uz raznorazne muzičke žanrove koji su odjekivali čitavom Petrovaradinskom tvrđavom

Prema rečima organizatora, posećenost je nadmašila očekivanja i po svemu sudeći ovogodišnji EXIT je posetilo preko 200.000 ljudi i dodaju da ćemo tek za nekoliko dana znati tačnu brojku.

Najveću binu Exit festivala otvorila je grupa Downstroy, a fantastičan nastup brazilske hevi metal grupe Sepultura podsetio je sve fanove na to koliko je žestok ovaj muzički pravac. Sjajnim pratećim efektima, gromoglasan aplauz na kraju njihovog nastupa ostaće zauvek upisan u istoriju Main stage-a. Nastavljeno je u rok stilu, pa su tako nakon Brazilaca nastupili ovogodišnji predstavnici Finske na Euroviziji, koji su samo zagrejali fanove Eurosnoga za nastup naše umetnice Konstrakte.

Kao prva regionalna zvezda u istoriji festivala, koja je glavni hedliner četvrtog dana na najvećoj bini Exita, Konstrakta je dočekana gromoglsnim ovacijama. Publika je plesla i pevala uz umetnicine hitove poput Noubla, Žvaka i Šamana i sve to uz pratnju benda Zemlja Gruva. Fantastičan nastup završio se ovogodišnjim regionalnim hitom “In Corpore Sano”, gde je čitavim Main stage-om odjekivalo „Umetnica mora biti zdrava“! Ono što je posebno izdvojilo ovaj nastup jeste to što su na kraju svi iz organizacije festivala izašli na binu kako bi pozdravili mnogobrojne fanove.

Foto: nsuzivo.rs

Fusion stejdž je takođe jedan od najpopularnijih bina Exita, a na njoj su mikrofone ukrstili Marky Ramone, Ortodox Celts, hrvatski bend Brkovi, posebno popularan među Novosađanima, na čelu sa Šemsom i mnogi drugi.

Prema rečima posetilaca ovo je jedan od najboljih izdanja festivala.

– Ja sam prosto oduševljena, ne mogu opisati rečima kako sam se provela. Sigurno se vraćam sledeć godine – istakala je devojka iz Australije.

Za otvaranje Dance arene, svoju miksetu zavrtela je Kezz Tamara koja je laganim tehno zvukom uvodila publiku u nezaboravno veče na ovom stage-u. Kako je veče odmicalo za atmosferu su se postarali Monolink i Satori, a pred sam finiš večeri i nastup najvećih hedlinera četvrtog dana na Dance areni, nastupio je Stephan Bodzin. Nakon njegov uvoda usledilo je pisanje istorije.

Foto: nsuzivo.rs

Četvrti dan Exit festivala završen je nešto posle 10.00 časova ujutru. Priliku da zatvore ovogodišnji festival imao je ukrajniski dvojac ARTBAT, kojima je ovo drugi nastup na Exitu. Ukrajinci su za miksetom bili duže od četiri sata, a svim fanovima priređena je nezaboravna žurka.

U ranim jutarnji satima posetioci su mogli da se rashlade sladoledom; foto: nsuzivo.rs

Ovogodišnji EXIT festival završen je mirno, a kako saznajemo iz MUP-a nije došlo do većih incidenata. Organizatori festivala najavljuju još spektakularniju sledeću godinu i podsećaju da je EXIT uvek tu, čak i kad ga nema jer je on pečat Novog Sada.

Ognjen Medić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments