Foto: V.Veličković

Štrosmajerova ulica u Petrovaradinu je jedna od najlepših u Novom Sadu i Petrovaradinu. Znamo kako danas izgleda, a evo kako je izgledala pre više od pola veka. 

Kroz ovu ulicu je nekada prolazila pruga i vozovi, a bila je u funkciji od 1946. do 1961. godine, odnosno izgradnje Žeželjevog mosta.

Instagram stranica “Novi Sad nekad i sad” izbacila je dve slike koju prikazuju Štrosmajerovu ulicu iz ovog perioda, a jedan detalj je posebno zanimljiv na njima.

Foto: Screenshot Instagram Novi Sad nekad i sad

Zanimljivo je da se na ovoj fotografiji vidi dečak koji se ljulja na ljuljašci postavljenoj na pruzi, kao i još dece koji se igraju okolo dok voz prolazi. Neke bi danas ovaj potez smatrali pogubnim i nebuloznim, a neki bi ga možda i podržavali, što pokazuju samo neki od komentara ispod ovih slika: “Izgleda nestvarno i veoma impresivno”, “Ju, ju, ju, već vidim četiri milijarde filozofa koji bi našli svašta neštp da se ovo ne desi u današnje vreme”, “Kao mali, dok smo stanovali na Beogradskom keju 5, gledao sam kroz veliki prozor u prizemlju kako čađavi vozovi olako prelaze stari most i svečano ulaze u Novi Sad”.

Foto: Screenshot Instagram stranica Novi Sad nekad i sad

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments