Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Iliustracija
Nakon završetka Doma zdravlja na Adicama, u Domu zdravlja na Vidovdanskom naselju krajem marta počela je izgradnja novog objekta.

Nakon više od 60 godina, od kako je otvoren Dom zdravlja na Klisi, ovaj deo grada dobiće novi moderan objekat, koji će imati oko 1.100 kvadratnih metara.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad, Veselin Bojat istakao je da žitelji ovog dela grada, do kraja godine mogu da očekuju potpuno novi moderan objekat.

– Za nešto više od dva meseca radovi su napredovali toliko da se zaista vide sa svih strana i da je to evidentno. Rok za izgradnju je 1. oktobar. Verujem, ako se nastavi ovom dinamikom da će objekat biti gotov do 1. oktobra – istakao je director Doma zdravlja Novi Sad.

Na Vidovdanskom naselju, Klisi i Slanoj bari živi oko 25 hiljada ljudi, koji će završetkom ovog objekta na mnogo lakši i kvalitetniji način moći da ostvare svoje pravo na zdravstvenu zaštitu.

– Ovde će biti 45 zaposlenih, imaćemo službu opšte medicine, pedijatrijsku službu, zatim imaćemo ginekologa, stomatologiju, imaćemo patronažnu službu koja će pokrivati ovaj deo grada – ističe Bojat.

Novoizgrađeni objekat će imati tri ulaza i 13 parking mesta. Osim toga projekat podrazumeva izgradnju internih saobraćajnica, pešačkih prilaza i hortikulturalno uređenje okoline. Za izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom iz gradske kase opredeljeno je 22,5 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta viša od 205 miliona dinara.

rtv.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milica
14/06/2022 10:12

A razvojno, defektologa nekog, gde da vodimo decu, termina nema samo privatno. Dokle vise sto ne zaposljavate defektologe!!! Znate li vi koliko kosta privatno vodjenje dece jer ih nema dovoljno u domovima zdravlja!!!