U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, biće održan treći po redu „Kineski festival svetla” u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas!

Festival će se odžati pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući sve epidemiološke mere. Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi!

Festival će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla

– Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. Festival će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri na Viberu, te ćemo festivalsku radost  i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije  biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere – poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milo
10/02/2021 09:30

Enlightenment nam and treba… za početak ovo je ok 😉