Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit na fasadi poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije portala NS Uživo i ispita da li je reč o zastrašivanju novinara ovog portala.

 

Novinari portala NS Uživo juče ujutru su na zgradi u kojoj radi ova redakcija, zatekli grafit sa pretećom porukom: „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani“.

 

Glavni i odgovorni urednik portal NS Uživo Nikola Bilić smatra da grafit predstavlja pritisak zbog istraživačkog rada portala NS Uživo.

 

– Pisali smo o malverzacijama, političarima, kriminalcima, ali nije normalno da se ikakav pritisak vrši zbog toga o čemu pišemo – kaže za UNS Bilić, koji dodaje da je juče ovaj grafit prekrečen nakon što su kolege izvestile o ovom slučaju, te da će danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i tražiti da im se dostave snimci nadzornih kamera.

 

UNS ističe da su pretnje koje mogu da ugroze bezbednost novinara nedopustive i očekuje da policija u ovom slučaju deluje efikasno.

 

Podsetimo, juče su grafite osudila udruženja ComNet i NDNV, kao i gradonačelnik Miloš Vučević i analitičar Ognjen Karanović, ali i brojni republički mediji.

Nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
pablo
08/04/2021 14:00

Šta je ovde uvredljivo i preteće , iznesena je istina i činjenica?

Sava
08/04/2021 14:49

Policija neka se prvo ako sme pozabavi što MTS potpisuje u svoje ime gradjane da su saglasni da se uvede njihova mreža. Pa neka se onda pozabavi seljačkom politikom ko šara zidove. Mislim da je ovo ozbiljnije i da su to ozbiljna krivična dela stavljati tudje potpise.

Борис
09/04/2021 08:20

МТС инсталатери су дивљи људи. Упали су у зграду пробушили зидове да би спојили другу зграду на своју мрежу без дозволе станара власника. Користе туђе власништво за свој профит.
Писање графита претеће садржине само показује да се нисмо променули. Искакањем из гуменог опанка у кожну ципелу нисмо се променули запромене мора да се угреје столица.