Kako je Krkobabić najavio za Pink da će putem javnog poziva biti podeljeno oko 150.000 praznih seoskih kuća mladim bračnim parovima.

– Hoćemo da prazne kuće u Srbiji, njih 150.000, idu na javni poziv, da omogućimo da mladi bračni parovi dobiju te kuće sa okućnicama – rekao je Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Ističe da su to ključne stvari koje treba realizovati, kao i da uskoro ide inicijativa za podelu besplatne zemlje.

– Tu je i ključna jedna stvar, a mislim i da ministar Nedimović deli to mišljenje, a to je da se uskoro definiše garantni fond za jedan niz strateških poljoprivrednih proizvoda – pojasnio je Krkobabić.

Tako će, kaže on, seljak znati zbog čega radi.

Ističe da je priča o selu mnogo šira od same poljoprivrede, pošto se tu radi i o infrastrukturi, kulturi i socijalnim zbivanjima.

Pitali smo naše sugrađane da li bi gradsku buku zamenili seoskim imanjem?

– Mogu vam reći da sve veća gužva počinje da smeta kako meni tako i suprugu i rado bi otišla na selo – rekla je za naš portal Milica.

– Da, sigurno ću to uraditi mnogo je mirnije na selu a i činimi se sigurnije za decu- rekao je naš sugrađanin.

Bilo je i onih koji ne žele iz grada, kako kažu ipak je bolje za posao i školu.

– Smatram da je grad bolji za decu, a veće su šanse za pronalazak posla – rekao je naš sagovornik.

– Možete me smatrati i lokal patriotom, ali volim Novi Sad i ne bi ga menjao za seosko domaćinstvo – rekao je Nikola.

Portal NS Uživo anketirao je naše sugrađane. Anketu “Da li biste živeli na selu ukoliko vam država pokloni kuću?” glasalo je ukupno 6.651 osoba. Za život na selu glasalo je 5.280, odnosno 79 procenata ljudi, a protiv 1.372 ljudi, odnosno 21 procenata ljudi.

Nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan
27/01/2021 20:31

To je super, samo da se dodeli pravim ljudima a ne da pojedinci profitiraju na ovim domacinstvima.

Bojan
27/01/2021 20:54

Ja živim na Selu tu mi je dedovina na žalost zadnjih 30godina sve je teže. Od prosle godine morao sam da dam zemlju u arendu. Traktor je star 35 godina i u raspad fazi je ali nisam odustajo do prosle godine.kad se pokidala jedna pa druga zadnja guma koje kostaju oko 40000din po komadu za to nisam imao sredstavai sad je drugi radi moju zemlju, dusa me boli…

Beli
28/01/2021 06:57

A od cega ce ziveti baste moze to se resiti samo ako drzava oce edukacijom podsticajima tj.namenskim kreditima tu se moraju svi ukljucit od zdravstva prosvete itd

Milisav Milojevic
04/06/2021 13:44

Kada pocinje dodela seoskih domacinstava