3. Međunarodni turnir u rukometu na pesku od 24. do 26. maja

       
Foto: Gradsko zelenilo

Novosadska plaža Štrand od 24. do 26. maja biće domaćin 13. Međunarodnog turnira u rukometu na pesku “Novi Sad 2019“. Ove godine učestvovaće 16 ekipa – po osam u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Кao i svake godine, turnir će biti jedan od najjačih na Starom kontinentu. Učešće su potvrdile keipe iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Grčke, Bugarske i naše zemlje. Promoter ovogodišnjeg turnira biće proslavljena srpska rukometašica Jelena Erić Rakonjac.

Rukomet na pesku prošle godine je uvršten među sportove na Olimpijskim igrama za mlade, a naše selekcije u muškoj i ženskoj konkurenciji nalaze se među najboljima na svetu.

Posetioci Štranda će ove godine imati prilike da ih vide na delu. Prvog dana takmičenja, u petak 24. maja mečevi su planirani u terminu od 17 do 19 časova, dok se preostala dva dana igraju od 9 do 19 sati. Lokacija na kojoj će se turnir odvijati nalazi se na špicu plaže, uz odbojkaške terene.

Turnir su pomogli Gradska uprava za sport, Udruženje građana “Novi Sad“, Novosadski sajam i Javna komunalna preduzeća “Parking servis“ i “Gradsko zelenilo“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments