Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je dva konkursa za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za nabavku opreme u privrednim društvima. Za ta dva konkursa opredeljeno je novih 350 miliona dinara.

Konkursnim uslovima za dodelu bespovratnog novca za otvaranje novih radnih mesta, predviđene su subvencije za otvaranje najmanje deset, a najviše 100 radnih mesta u jednom preduzeću u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora. Rok za zadržavanje zaposlenih na radnim mestima je  36 meseci za mala i srednja privredna društva, odnosno 60 meseci za velika privredna društva. Na konkursu je ukupno opredeljeno 250 miliona dinara.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara. Na konkursu je ukupno opredeljeno 100 miliona dinara.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjena Bjelića, prednost će imati projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim lokalnim samoupravama u Vojvodini, kao i oni koji predviđaju otvaranje većeg broja radnih mesta.

”Konkursnu meru za otvaranje novih radnih mesta počeli smo krajem prošle godine. Prvim konkursom je do sada subvencionisano otvaranje 532 nova radna mesta u Vojvodini. Novim konkursima koje smo raspisali, najlikvidnijim preduzećima opredelićemo 250 miliona dinara za otvaranje od deset do 100 novih radnih mesta po jednom investicionom projektu, odnosno po pojedinačnom podnosiocu”, poručio je Bjelić.

Kako je naveo Bjelić, preostalih 100 miliona dinara, biće usmereno za nabavku proizvodne opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje malih i srednjih privrednih društava. On je pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopupravu otvoreni su do 2. aprila ove godine.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments