Foto: Promo

Novosađani će i ove godine, od subote, 24. februara do ponedeljka, 5.marta, imati priliku da uživaju u glavnom programu Festa  i pogledaju najbolja filmska ostvarenja iz 2017. godine, kao i filmove koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Tokom deset festivalskih dana, u najvećoj sali novosadske Arene Cineplex, posetioci će moći da pogledaju filmove svetskih reditelja kao što su Guillermo del Toro, Paul Thomas Anderson, Martin McDonagh, Paolo Genovese i drugi, kao i domaće ostvarenje ”Izgrednici” reditelja Dejana Zečevića.

Filmovi će biti prikazani u sali broj 5,  u terminima od 19 i 22 časa. Ulaznice za filmove sa Festa su u pretprodaji, a cena ulaznice, nezavisno od termina prikazivanja, iznosi 400 dinara.

Foto: Promo

Prema rečima organizatora, 46. međunarodni filmski festival FEST će ove godine, više nego ikada, biti most između domaćeg, dominantno komercijalnog, bioskopskog repertoara i najvažnijih filmova nastalih između dva festivalska izdanja. Za kvalitet programa pobrinuli su se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave, Mladen Đorđević

”Filmovi reditelja iz svih delova sveta ponovo će biti glavna tema publike koja je svoj dobar ukus gradila upravo na ovom festivalu sa gotovo poluvekovnom tradicijom. Filmovi ovogodišnje selekcije na više nivoa dotiču probleme, strahove ili nadanja savremenog čoveka- bilo da su to naslovi koji su već prepoznati i nagrađeni u svetu, ili ostvarenja čije će prikazivanje na Festu biti,sasvim je sigurno, jedina javna projekcija u ovom delu naše planete”, navode organizatori.

Čast da otvori festival imaće višestruko nagrađivani film Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju, reditelja Martina Mekdone.

Repertoar ovogodišnjeg Festa i termine projekcija možete pogledati OVDE.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments