Foto: facebook.com/dvapera.rs

Petu nedelju 9. Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće kreativno-edukativne radionice inspirisane evropskim nasleđem desetak lokacija u gradu.

Kreativni kamp u školskom dvorištu OŠ “Petefi Šandor” uvodi mališane u svet dunavske simfonije, grada iz bajke, zemlju iza šume, a čeka ih i put do Crnog mora i vožnja dunavskom biciklističkom turom.

“Dva pera” od ove godine ima dva termina dnevno – prepodnevni od 10 do 11.30 časova i posledpodnevni od 18 do 19.30 časova. Tokom ove, pete nedelje, njihove radionice posvetiće pažnju glagoljici, kuli od peska, Nikoli Tesli, čeljustima iz dubina, kao i o mnogobrojnim nevidljivim bakterijama koje se nalaze na našem telu.

Dečiji kulturni centar svakog dana s najmlađim Novosađanima pričaće o vodi u nama i oko nas, kao i o osećanjima! Kroz niz likovnih i jezičkih radionica, deca će oslikati i pokušati da razumeju kako teče voda, a kako emocije.

Sportisti će ove nedelje imati priliku da se oprobaju u pikadu u Vojvođanskoj pikado federaciji, ali i u Adrenalin parku “Zemlja čuda”.

Specijalni program i ove nedelje održaće se i u subotu, a reč je o Dečijem kulturnom karavanu u okviru kojeg polaznici imaju priliku da zavire u razne delove Novog Sada – Telep, Almaški kraj i Detelinaru. Ove subote radionice i performansi održaće se u Adrenalin parku “Zemlja čuda” (besplatna aktivnost) od 18 do 20 sati. Mališane očekuje magični šou “Volare”, radionica “Zec iz šešira” i igre “Ko se šunja iz žbunja”.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe  Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 1. avgusta, svakog utorka i četvrtka od 18 do 20 časova gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.dkcns.rs  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 9 su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 9 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments